Vom reduce cantitățile de gunoaie aruncate care poluează mediul, prin introducerea unui sistem național de returnare voluntară a ambalajelor.

Vom reduce cantitățile de gunoaie aruncate care poluează mediul, prin introducerea unui sistem național de returnare voluntară a ambalajelor.
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Vom reduce cantitățile de gunoaie aruncate care poluează mediul, prin introducerea unui sistem național de returnare voluntară a ambalajelor.

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui – Candidat Camera Deputatilor USR-PLUS Vaslui România se confruntă cu o mare problemă: cantități uriașe de gunoaie aruncate în spaţii publice, care apoi ajung să ne polueze apele și pădurile. ♼ O situație cu atât mai gravă cu cât aproape jumătate din deşeurile municipale abandonate sunt ambalaje de […]

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui – Candidat Camera Deputatilor USR-PLUS Vaslui

România se confruntă cu o mare problemă: cantități uriașe de gunoaie aruncate în spaţii publice, care apoi ajung să ne polueze apele și pădurile.

♼ O situație cu atât mai gravă cu cât aproape jumătate din deşeurile municipale abandonate sunt ambalaje de băuturi din plastic, sticlă şi metal. Adică materiale reciclabile.

  • Propunem un sistem de „garanție-returnare” – adică returnarea voluntară a ambalajelor, garantată de un stimulent financiar. Pe scurt: lăsăm garanție când cumpărăm ceva de la magazin; apoi ducem ambalajele înapoi și ne recuperăm garanția. Un parteneriat real și reciproc avantajos între stat și oameni.

Acest sistem de strângere de ambalaje cu implicarea populației este o soluție realistă pentru reducerea poluării cu deșeuri abandonate, precum și o șansă reală ca România să-și atingă, in cele din urmă, cotele de recuperare la care s-a angajat ca stat membru UE.

🔵🟠Citește aici întregul nostru angajament și află toate măsurile pe care le propunem pentru o natură fără gunoaie: www.usrplus.ro/fara_gunoaie_in_natura

Votează USR PLUS pe 6 decembrie la alegerile parlamentare!


Distribuie articolul