Votează. Nu renunța!

Votează. Nu renunța!

Mai contează votul? Chiar contează dacă îmi contactez reprezentanții aleși? Probabil că v-ați pus aceste întrebări de multe ori, analizează Calvin Lindstrom pentru Illinois Family Institute. Paul Johnson, în excelenta sa carte Modern Times, își amintește despre alegerile prezidențiale din 1960 în care J.F. Kennedy a reușit o victorie la limită în fața lui Richard […]

Mai contează votul? Chiar contează dacă îmi contactez reprezentanții aleși? Probabil că v-ați pus aceste întrebări de multe ori, analizează Calvin Lindstrom pentru Illinois Family Institute.

Paul Johnson, în excelenta sa carte Modern Times, își amintește despre alegerile prezidențiale din 1960 în care J.F. Kennedy a reușit o victorie la limită în fața lui Richard M. Nixon. Kennedy ar fi câștigat cu doar 120.000 de voturi din aproape 69 de milioane de voturi exprimate. Iar victoria a fost umbrită de întrebări referitoare la numărul de voturi din Alabama și Illinois, datorită aparatelor Daley.

Johnson afirmă că Nixon nu a contestat rezultatele alegerilor, deoarece a crezut că va afecta președinția și astfel America. Sună familiar?

Nu există nicio îndoială că alegerile din 2020 au avut, de asemenea, o mulțime de elemente suspecte, probabil chiar mai mult  decât alegerile din 1960.

Cum ar fi fost dacă în 1960 cetățenii preocupați de națiunea noastră ar fi spus că nu contează dacă votez? Cum ar fi fost dacă aceeași cetățeni preocupați de binele Americii ar fi spus la fel în 2016? A alege să nu votezi reprezintă o decizie dezastruoasă. Da, știm că există multe conspirații, nereguli și alte lucruri similare, dar nu ne putem abandona datoria de cetățeni preocupați.

Să analizăm rezultatele cursei electorale pentru Senatul SUA din Georgia, în 2020.

Pe 3 noiembrie 2020, rezultatele pentru David Perdue (R) vs Jon Ossoff (D) au fost: Perdue: 2.462.617 – Ossoff: 2.374.519. Perdue a primit cu 88.098 voturi mai mult decât Ossoff, dar din moment ce Perdue nu a primit majoritatea voturilor, a avut loc un al doilea tur.

Ce s-a întâmplat în al doilea scrutin?

Perdue a obținut 247.638 mai puține voturi. Ossoff cu 104.596 mai puține voturi. Și da, Ossoff a câștigat alegerile.

În opinia mea, cea mai mare fraudă electorală din Georgia sunt cei 247.638 de alegători care nu s-au obosit să se prezinte la turul doi și să voteze din nou pentru David Perdue. 10% din oamenii care au votat pentru Perdue în primul tur nu s-au obosit să voteze și în al doilea tur.

Acești 247.638 de alegători au spus că nu contează dacă merg sau nu la vot. Și care a fost rezultatul?

O travestire similară a fost văzută și în alegerile speciale dintre Raphael Warnock (D) și Kelly Loeffler (R). Nu mă îndoiesc că în alegerile 2020 au existat oameni rău intenționați care au făcut tot posibilul pentru a submina aceste scrutin.

Dar continui să susțin, per ansamblu, că cea mai mare fraudă electorală este atunci când creștinii nu votează sau mai grav, când votează pentru candidatul nepotrivit.

Cineva spunea la un moment dat că nebunia face mereu aceleași lucruri și așteaptă rezultate diferite. S-ar putea să existe oameni care să spună că acest principiu nu se aplică atunci când vine vorba de votare. Dar rezultatele sunt finale. Este o nebunie să ne așteptăm la un rezultat diferit.

Această logică este una defectă în privința procesului de votare și eficacitatea participării alegătorilor. În primul rând, citatul de mai sus se referă la situațiile în care avem puterea și capacitatea de a schimba ceva. În al doilea rând, când mergem la vot există mai multe curse electorale. Nu cred că este corect să spunem că de fiecare dată alegerile au fost fraudate.

Am ajuns la punctul în care alegerile sunt o farsă totală? Nu cred și o astfel de mentalitate îi va încuraja, în mod inevitabil, doar pe cei care ni se împotrivesc.

A crede că vei fi scutit de nebunie stând pe margine în întregul proces electoral este, de fapt, o altă fațetă a nebuniei.

Așadar, nu avem încredere în noi înșine. Deși recunoaștem că nu ne putem controla propriul destin și viitor, neimplicarea nu este soluția. Până când votul nu ne este luat sau sistemul devine complet fraudat, trebuie să ne îndeplinim datoria. Nu trebuie să cedăm descurajării și fatalismului.

Traducere și adaptare
Tribuna.US


Distribuie articolul