Vrem spitale decente pentru toți vasluienii.

Vrem spitale decente pentru toți vasluienii.

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui – Candidat Camera Deputatilor din partea USR-PLUS Vaslui Programul de guvernare USR PLUS prioritizează sănătatea ca domeniu esențial. Problemele sistemului de sănătate s-au acutizat, odată cu venirea pandemiei. Problemele sunt însă vechi, iar fiecare criză doar mai pune lumina reflectoarelor pe ele. Spitalele din județ au diverse nevoi. […]

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui – Candidat Camera Deputatilor din partea USR-PLUS Vaslui

Programul de guvernare USR PLUS prioritizează sănătatea ca domeniu esențial. Problemele sistemului de sănătate s-au acutizat, odată cu venirea pandemiei.

Problemele sunt însă vechi, iar fiecare criză doar mai pune lumina reflectoarelor pe ele.

Spitalele din județ au diverse nevoi. Spitalul din Negrești trebuie redeschis în așa fel încât să asigure măcar servici minime medicale pentru cetățenii din oraș și din zonele înconjurătoare. La Bârlad, spitalul are nevoie de o clădire nouă care să poată oferi servicii de calitate pacienților de la psihiatrie și pneumologie, dar care să poată și integra specialități noi, pentru a evita declasificarea.

Diversificarea specialităților, personal calificat, echipamente medicale – toate sunt necesare în toate cele 4 spitale funcționale din județ, în paralel cu punerea în funcțiune a spitalului din Negrești.

USR PLUS propune un fond de 1 miliar de euro pentru modernizarea spitalelor și crearea unei infrastructuri sanitare moderne.

Vasluienii plătesc în fiecare lună pentru asigurarea de sănătate, de aceea ei trebuie să primească servicii de calitate pentru acești bani.


Distribuie articolul