Vrem vindecarea Justiției după abuzul ultimilor ani

Vrem vindecarea Justiției după abuzul ultimilor ani
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Vrem vindecarea Justiției după abuzul ultimilor ani

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui – Candidat Camera Deputatilor din partea USR-PLUS Vaslui Și, mai mult, vrem un sistem de justiție corect și funcțional pentru cetățeni. Timp de 3 ani de zile, Justiția din România a fost sub un asediu continuu. Acum este momentul să reconstruim tot ce a fost distrus. Printre măsurile […]

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui – Candidat Camera Deputatilor din partea USR-PLUS Vaslui

Și, mai mult, vrem un sistem de justiție corect și funcțional pentru cetățeni.

Timp de 3 ani de zile, Justiția din România a fost sub un asediu continuu. Acum este momentul să reconstruim tot ce a fost distrus.

Printre măsurile concrete pe care le vom lua se numără desființarea secției speciale pentru investigarea infracțiunilor din justiție, întărirea DNA şi DIICOT, precum și re-evaluarea modificărilor aduse Codului penal și Codului de procedură penală (dorim inclusiv reincriminarea neglijenței în serviciu și revenirea la vechea definiție a abuzului în serviciu).

Însă ne dorim să mergem și mai departe. Justiția este un serviciu public. Vrem o justiție funcțională pentru cetățeni, prin măsuri clare – care vor face ca aceștia să primească soluții rapide și echitabile pentru dosarele lor.

Propunem în acest sens informatizarea instanțelor de judecată și transmiterea online a ședințelor de judecată. Comunicarea actelor procesuale trebuie să poată fi realizată online. Toate dosarele trebuie să devină accesibile de la distanță, iar părțile să poată încărca pe o platformă electronică actele aferente litigiului.

Apoi, credem că este nevoie de mai mulți judecători, precum și de restructurarea circumscripțiilor judecătoriilor – pentru o distribuire mai eficientă a costurilor administrative, a resursei umane și a volumului de muncă.

Vom încuraja, de asemenea, folosirea mecanismelor alternative de soluționare a litigiilor, cum ar fi medierea și arbitrajul.

Citește aici întregul nostru angajament și află toate măsurile pe care le propunem pentru justiția românească.

www.usrplus.ro/sa_nu_mori_cu_dreptatea_in_mana

Votează USR PLUS pe 6 decembrie la alegerile parlamentare!


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta