Xi Jinping cere jurăminte de loialitate de la crema Partidului, după fuga ministrului adjunct al Securităţii

Xi Jinping cere jurăminte de loialitate de la crema Partidului, după fuga ministrului adjunct al Securităţii
Chinese President Xi Jinping takes part in a meeting with his French counterpart at the Elysee Palace in Paris, on March 26, 2014 in Paris. Xi was set today to sign a series of major business deals on the second day of a lavish state visit to France. Xi is on his first-ever European tour and after visiting The Netherlands and France will head to Germany and Belgium. AFP PHOTO POOL CHRISTOPHE ENA
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Xi Jinping cere jurăminte de loialitate de la crema Partidului, după fuga ministrului adjunct al Securităţii

( NICOLE HAO – TheEpochTimes ) Când Dong Jingwei, ministrul adjunct al Securităţii chineze, a fugit la Departamentul de Informaţii al Pentagonului, cu stive de documente, a aruncat în aer mai mult decât spionajul chinez în SUA. Liderul chinez Xi Jinping a cerut, recent, tuturor înalţilor oficiali comunişti să facă din nou un jurământ de […]

( NICOLE HAO – TheEpochTimes )

Când Dong Jingwei, ministrul adjunct al Securităţii chineze, a fugit la Departamentul de Informaţii al Pentagonului, cu stive de documente, a aruncat în aer mai mult decât spionajul chinez în SUA.

Liderul chinez Xi Jinping a cerut, recent, tuturor înalţilor oficiali comunişti să facă din nou un jurământ de loialitate faţă de Partidul Comunist Chinez.

Măsura, oarecum neaşteptată, survine pe fondul zvonurilor care circulă în mass-media chineză din Occident, privitor la defectarea ministrului adjunct al Securităţii Statului chinez, Dong Jingwei, care ar fi dezertat la începutul acestui an şi ar fi fugit în Statele Unite împreună cu fiica sa.

Toţi cei 25 de membri ai Biroului Politic – organul central de decizie al Partidului – şi alţi oficiali de rang înalt, precum preşedinţii secretariatului, consilierii de stat, preşedintele instanţei supreme, procurorul şef şi membrii înalţi ai aşa-zisului legislativ (Congresul Naţional al Poporului), precum şi Comisia Militară Centrală (organul partidului de control asupra Armatei), au reluat jurământul către Partidului Comunist în Sala de Expoziţii Istorice din Beijing, pe 18 iunie.

Angajamentul a inclus declaraţia: „Sunt gata în orice moment să sacrific totul pentru Partid … nu voi trăda niciodată Partidul”.

Înainte de depunerea noului Jurământ, liderul comunist Xi Jinping a cerut tuturor cadrelor superioare de Partid să „menţină un grad înalt de coerenţă cu” Partidul, în ce priveşte ideologia, politica şi acţiunea.

La 19 iunie, cel mai important departament disciplinar al Chinei, Comisia Centrală pentru Inspecţia Disciplinară (CCDI), a cerut tuturor membrilor de partid să lupte împotriva trădătorilor şi să nu trădeze niciodată Partidul.

Tang Jingyuan, un comentator din SUA al problemelor interne ale Chinei, a considerat că noul program de impunere a loialităţii este un răspuns la „trădări recente ale unor înalţi oficiali ai Partidului”.

Beijingul a publicat recent informaţii că Dong, un ministru adjunct al securităţii statului – se află încă în China. Ministerul chinez al securităţii statului (MSS), cea mai înaltă agenţie de spionaj a regimului, a publicat pe site-ul său oficial ştirea că Dong ar fi găzduit un seminar de contraspionaj în minister în dimineaţă zilei de 18 iunie.

Cu toate acestea ştirea omitea o poză cu Dong la eveniment.

Mass-media chineză din Occident şi mai multe publicaţii americane au raportat luna aceasta că Dong a fugit din China prin Hong Kong şi a ajuns în Statele Unite la mijlocul lunii februarie împreună cu fiica sa. Apoi a contactat Agenţia de Informaţii a Pentagonului (DIA), care îl adăposteşte acum Dong, potrivit mai multor rapoarte.

Epoch Times nu a putut verifica zvonurile.

Dong, în vârstă de 57 de ani, lucrează la Ministerul securităţii Statului din aprilie 2017. Înainte de a prelua funcţia respectivă, a ocupat poziţia de director al departamentului de securitate naţională din provincia Hebei din nordul Chinei.

În primul său an la Beijing, Dong a fost directorul departamentului politic al ministerului. Apoi a fost promovat în funcţia de ministru adjunct şi apoi a devenit şeful contraspionajului chinez.

Ca orice alt înalt oficial al Partidului, site-urile media guvernamentale şi guvernamentale chinezeşti publicau fotografiile şi CV-ul lui Dong. Dar după ce au început să circule zvonurile despre fuga lui Dong în SUA, fotografiile, CV-urile şi ştirile despre el au fost eliminate de pe aproape toate site-urile web. Acestea pot fi găsite în continuare pe paginile web arhivate.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta