Ziua Românilor de Pretutindeni. Președintele Klaus Iohannis: Avem nevoie de talentul și competența tuturor românilor pentru a clădi împreună o țară prosperă

Ziua Românilor de Pretutindeni. Președintele Klaus Iohannis: Avem nevoie de talentul și competența tuturor românilor pentru a clădi împreună o țară prosperă
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Ziua Românilor de Pretutindeni. Președintele Klaus Iohannis: Avem nevoie de talentul și competența tuturor românilor pentru a clădi împreună o țară prosperă

( Teodora Ion – Caleaeuropeana.ro ) Președintele Klaus Iohannis le-a transmis duminică românilor de pretutindeni că ”este nevoie de talentul şi competenţa tuturor românilor pentru clădirea unei ţări prospere”, invitându-i pe cei plecaţi peste graniţe să revină ”cu bucurie”. ”Sărbătorim în ultima duminică a lunii mai Ziua Românilor de Pretutindeni, o zi specială, dedicată diasporei. […]

( Teodora Ion – Caleaeuropeana.ro )

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis duminică românilor de pretutindeni că ”este nevoie de talentul şi competenţa tuturor românilor pentru clădirea unei ţări prospere”, invitându-i pe cei plecaţi peste graniţe să revină ”cu bucurie”.

”Sărbătorim în ultima duminică a lunii mai Ziua Românilor de Pretutindeni, o zi specială, dedicată diasporei. Vă purtăm în gând pe toţi cei care sunteţi departe de casă şi de cei dragi şi ştim cât de dificil v-a fost în acest ultim an de grea încercare, în care, din cauza pandemiei, au fost necesare măsuri speciale de protecţie. Vă mulţumesc tuturor pentru responsabilitatea de care aţi dat dovadă şi solidaritatea pe care aţi manifestat-o faţă de cei rămași în ţară”, a precizat președintele într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Șeful statului a amintit de momentele dificile prin care au trecut, în perioada pandemiei, românii de peste hotare și rudele lor de acasă.

”În timpul gravei perioade pandemice, mulţi români din străinătate s-au întors, nu numai cu gândul, în ţara natală, unii revenind temporar sau chiar definitiv acasă. Multe alte familii au fost însă despărţite din cauza contextului epidemiologic, dar vaccinarea împotriva COVID-19 ne oferă acum posibilitatea să punem capăt pandemiei şi să ne reluăm toate activităţile în siguranţă, să putem călători din nou pentru a ne reuni cu cei dragi”, a punctat Klaus Iohannis.

Președintele României a amintit și de fondurile europene de care va beneficia țara noastră și care ”vor facilita investiții masive în toate domeniile, țara noastră va intra într-un amplu proces de dezvoltare și reforme.

”Depășirea crizei sanitare ne va permite să ne concentrăm toate eforturile asupra unui obiectiv de o însemnătate fundamentală: construirea României post- pandemice. Beneficiind de fondurile europene care vor facilita investiții masive în toate domeniile, țara noastră va intra într-un amplu proces de dezvoltare și reforme. Avem nevoie de talentul și competența tuturor românilor pentru a clădi împreună o țară prosperă, care oferă oportunități și șanse reale tuturor, o țară în care concetățenii noștri plecați peste granițe să revină cu bucurie”, a conchis Klaus Iohannis.


Distribuie articolul