Am o intrebare Dorel este fiul sau tatal lui Bula ?

Am o intrebare Dorel este fiul sau tatal lui Bula ?
  • Acasă
  • /
  • Satiră
  • /
  • Am o intrebare Dorel este fiul sau tatal lui Bula ?

Pentru inceput,  imaginează-ți că ai fi Bill Gates. Ți-ai cheltuit 30 de ani de viață și 50 de miliarde de dolari pentru susținerea unor cauze umanitare. Ai salvat în mod direct sute de mii de vieți în Asia de Sud-Est, ai oferit plase împotriva țânțarilor purtători de malarie unei jumătăți de continent, ai scăzut rata […]

Pentru inceput,  imaginează-ți că ai fi Bill Gates.

Ți-ai cheltuit 30 de ani de viață și 50 de miliarde de dolari pentru susținerea unor cauze umanitare. Ai salvat în mod direct sute de mii de vieți în Asia de Sud-Est, ai oferit plase împotriva țânțarilor purtători de malarie unei jumătăți de continent, ai scăzut rata mortalității infantile în întreaga lume în curs de dezvoltare finanțând programe de vaccinare, inclusiv vaccinarea a 40.000.000 de copii împotriva poliomielitei și, printre multe alte eforturi filantropice, ai finanțat platforme educaționale gratuite precum Academia Khan, astfel încât oamenii să poată avea acces gratuit la educație de calitate.

Apoi, după ce ai donat jumătate din averea ta în scopuri caritabile, ai lăsat prin testament 90% din ce a rămas pentru scopuri caritabile.

Probabil că ai făcut mai mult pentru o viață mai bună a umanității decât orice altă ființă umană ce a trăit vreodată.

Apoi intri pe Internet și dai de un milion de imbecili analfabeți științific care folosesc chiar calculatoarele pe care în bună măsură le-ai inventat tot tu pentru a te numi ucigaș de copii, antihrist, terorist și răufăcător doar pentru că au văzut un videoclip pe YouTube realizat de un alt idiot, cu inteligența unui cartof.

     Am răsfoit dupa aceea profilul Facebook al lui Dorel.  Am aflat ca are o soție drăguță și doi copii frumoși, să-i trăiască !

 I-am aflat data nașterii și din pozele de tinerețe am văzut că a purtat mustață. Am văzut ce hobby-uri, interese și convingeri religioase are. Am văzut ce călătorii a făcut și ce îi place să mănânce. Ce filme îi plac, ce muzică ascultă, ce cărți citește. După doar zece minute, simt că îl știu pe Dorel de parcă ne-am cunoaște de-o viață.

Am aflat astfel și că Dorel e dintre cei treziți. De pildă, de o săptămână, Dorel postează proteste împotriva termoscanării.

 Dorel se opune vehement efectuării unui act medical intim (spune el) în public și nu vrea ca datele confidențiale ce rezultă din acest proces să fie cunoscute altora.  Și încă ceva, până nu uit: când te pune polițistul să sufli în alcooltest, e act medical “intim”?

Tot de la pagina lui Dorel stim ca l-a convins pe Bill sa nu ne mai puna chip-uri ci doar tranzistoare.  Dorel propusese relee sau lămpi , dar Bill nu s-a lăsat . Ce stie Dorel noi habar n-avem.  Dorel devine viral şi-uite aşa-se îmbogățeşte pe seama Doreilor care îl aprobă.

Din păcate, mulți Dorei sunt in țara asta ! Niciodata nu subestima forta Doreilor in grupuri mari!

Întrebare retorică pentru noi cei puțini și inteligenți: ce-ar mai fi viața fără Dorel?


Distribuie articolul