Arabia Saudita a făcut o oferta de cumpărare a terenurilor romanești din Atlantida. Dar ar fi bine sa vindem?

Arabia Saudita a făcut o oferta de cumpărare a terenurilor romanești din Atlantida. Dar ar fi bine sa vindem?
  • Acasă
  • /
  • Satiră
  • /
  • Arabia Saudita a făcut o oferta de cumpărare a terenurilor romanești din Atlantida. Dar ar fi bine sa vindem?

Pentru a putea face rost de sumele suplimentare necesare pentru a plăti pensiile speciale a căror mărire a dus la iminenta imposibilitate a statului de a le putea achita, mai ales ca PNRR-ul întocmit de ex-ministrul Ghinea limita la 9,4% din PIB procentul acordat pentru pensii,  România ar putea accepta oferta Arabiei Saudite de a […]

Pentru a putea face rost de sumele suplimentare necesare pentru a plăti pensiile speciale a căror mărire a dus la iminenta imposibilitate a statului de a le putea achita, mai ales ca PNRR-ul întocmit de ex-ministrul Ghinea limita la 9,4% din PIB procentul acordat pentru pensii,  România ar putea accepta oferta Arabiei Saudite de a vinde pentru suma de 20 de milioane de euro teritoriile romanești din Atlantida descoperite  de exploratorul roman Emil Racoviță în anul 1899 în timpul expediției acestuia spre Polul Sud.

Mai multe state cu posibilități financiare printre care China, Dubai, Germania și altele au devenit în ultimul timp deosebit de interesate de cumpărarea unor teritorii în zona Atlantidei, exploatarea resurselor bogate în gaze naturale ale acestor pământuri fiind acum mult mai accesibila odată cu topirea ghețarilor declanșată de încălzirea globala.

Posibilitățile financiare reduse ale României au făcut însă imposibila orice șansă de a exploata aceste resurse, ba mai mult, România a fost nevoita sa abandoneze în anul 2000 baza romanească din Atlantida dupa ce se reușise detectarea și evaluarea unor zăcăminte uriașe de metale rare, mult aur și diamante, dar mai ales gaze naturale în valoarea de 25.4 miliarde de dolari, adică mai mult de 1 milion de dolari pentru fiecare roman. Aceste zăcăminte sunt printre cele mai mari din lume și din exploatarea lor eficienta dupa modelul petrolului în tarile arabe, s-ar putea plăti pensiile și salariile romanilor pentru zeci de ani fără ca aceștia sa mai trebuiască sa muncească.

Pe 27 februarie romanii care vor participa la mitingul organizat de George Simion vor striga și : “Spune nu vânzării abuzive a teritoriului romanesc din Atlantida” încercând sa tragă un semnal de alarma asupra oportunității de a ceda aceste pământuri romanești pe o suma infima.

De ce nu întreabă și restul poporului? Buna întrebare. Asa ar fi normal sa se organizeze un referendum pe aceasta tema. Pana la organizarea referendumului este bine ca statul roman,  sa vadă ce a mai rămas nefurat acolo și pana la aflarea rezultatului acestui plebiscit  sa angajeze câțiva paznici ca nu e greu. Doar uniți putem salva acel teritoriu, jos labele de pe pământurile din Atlantida.

Să vinzi o bogăție de peste 25 de miliarde  pentru  de 12 milioane înseamnă subminarea economiei naționale.   Șpăgile și comisioanele  trebuie să fie fabuloase.  Dar, oare numai pentru asta ii votam la conducerea  României. Daca urmărim evenimentele din istorie și rusii au vândut Alaska .   Poate ar fi bine sa vindem și sa achitam datoriile din nou, ca pe vremuri și dupa aceea sa stârpim corupții din politica.  Si astfel România va renaște .

Deocamdată guvernanții nu au negat, dar nici nu au afirmat înțelegerea pe canalele oficiale, tăcerea acestora este  suspecta fiind un semn clar ca din nefericire vânzarea a fost deja parafata, iar România a pierdut Atlantida.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta