“Din opincar, mare demnitar”…….. film SF

“Din opincar, mare demnitar”……..  film SF
  • Acasă
  • /
  • Satiră
  • /
  • “Din opincar, mare demnitar”…….. film SF

La usa locuintei marelui sef psd-ist dintr-un judet din Romania,  personaj supranumit  Highlander,  tucalar al tuturor sefilor PSD de la Bucuresti, sefi care s-au perindat la conducerea acestui partid in cei 30 de ani, in urma cu cativa ani a batut un baiat sarman pe nume Napoleon Posirca,  care solicita cu umilinta un post la […]

La usa locuintei marelui sef psd-ist dintr-un judet din Romania,  personaj supranumit  Highlander,  tucalar al tuturor sefilor PSD de la Bucuresti, sefi care s-au perindat la conducerea acestui partid in cei 30 de ani, in urma cu cativa ani a batut un baiat sarman pe nume Napoleon Posirca,  care solicita cu umilinta un post la curtea marelui sef psd-ist, avand ca recomandare scrisoarea prietenului sau Genilone Barabula, persoana importanta. Pentru inceput obtine postul de”taietor de frunza la caini”. Ulterior, cunoaste o ascensiune fulminanta, pe baza planului ambitios pe care si-l face, dar si datorita aliantei sale cu  noul sef suprem al PSD, San Siro Ciocoi, de profesie negustor si camatar. Va deveni repede omul de incredere al lui Highlander, apoi sef la filiala locala din orasul din care venise, in locul fostului  vataf pe nume Strut Modest care era, “cinstit si devotat”. Ca sef de filiala, stoarce bani de la supusi si vinde diferite functii publice, in locul Highlanderului, pe care il saboteaza si il detroneaza in cele din urma.

Sub noul domn psd-ist, fostul “taietor de frunza la caini” primeste rangul de sef de filiala judeteana, il cunoaste pe Frant Carcalete, conducatorul adevarat al PSD de la Bucuresti si organizeaza debarcarea lui San Siro Ciocoi , in schimbul functiei de vicepresedinte al PSD.  Primarii si membrii PSD ai judetului sunt crunt exploatati si umiliti de Napoleon Posirca, pana cand nu mai rezista si merg cu “jalba in protap si rogojini aprinse pe cap”, la noul sef PSD pe nume Ilegitim Monamour venit in locul lui San Siro Ciocoi debarcat dupa alegerile parlamentare pierdute, iar acesta le face dreptate.

Vinovatii isi primesc pedeapsa in spirit moralizator. Napoleon Posirca ajunge pe drumuri, Highlander sfarseste in mizerie si saracie. Intr-o scena memorabila de final, doua carute, una purtandu-l pe Napoleon Posirca, respectiv, cealalta pe Hidhlander, se intalnesc si se opresc in fata sediului filialei judetene a partidului, acesti vechi politicieni psd-isti, sunt vazuti varsand cate o lacrima in amintirea vremurilor  trecute.

Totusi filmul, cu titlul “Din opincar, mare demnitar”, are un final cu happy-end, cei “cinstiti” sunt rasplatiti. Fostul vataf Strut Modest, ajuns sef de filiala locala PSD datorita “corectitudinii” sale si detronat miseleste, este numit sef de filiala judeteana.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta