Domnule Ciolacu in cat timp poți rezolva cubul Rubik ?

Domnule Ciolacu in cat timp poți rezolva cubul Rubik ?
  • Acasă
  • /
  • Satiră
  • /
  • Domnule Ciolacu in cat timp poți rezolva cubul Rubik ?

   Orice „lider” de „partid” care s-ar gasi in rahatul imens in care se afla Ciolacu acum si care ar avea macar o minima doza de bun simt si nu obrazul gros ca senila tancului si-ar pune demisia pe masa a doua zi, si poate chiar din functia din Parlament ! Dupa ce s-a dat […]

   Orice „lider” de „partid” care s-ar gasi in rahatul imens in care se afla Ciolacu acum si care ar avea macar o minima doza de bun simt si nu obrazul gros ca senila tancului si-ar pune demisia pe masa a doua zi, si poate chiar din functia din Parlament ! Dupa ce s-a dat cocos si nu s-a dovedit decit ultima gaina de la IAS Crevedia, cred ca singurul lucru care i-a mai ramas de facut e sa se retraga la manastire sau chiar in sihastrie !

Am însă o veste pentru PSD si pentru domnul Ciolacu: roata a fost deja inventată, așa că dacă ai nevoie de ea o folosești pentru a ajunge mai rapid la destinație, nu începi prin a o reinventa.  Tot astfel, au fost inventate și scurtături de rezolvare ale cubului Rubik, urmând câțiva pași simpli și ușor de memorat. Există deja recorduri mondiale de rezolvare de câteva secunde.

Dar să memorezi câțiva pași nu pare inteligent, nu? Plus că ucide creativitatea, violează inovația?!

Am și alte vești: Newton a putut descoperi gravitația nu atât mulțumită mărului căzând, cât gândirii înaintașilor săi, iar descoperirea sa a revoluționat fizica. “Am putut vedea departe, căci stau pe umerii unor uriași” avea să să spună mai târziu. Fără Newton, Einstein probabil ar fi descoperit el gravitația și cam atât, pentru că elegantul “E=MC2” nu putea fi conceput fără a se descoperi niște aberații la nivel macro-planetar ale fizicii newtoniene. Lipsă de inteligență? Sau de creativitate la vreunul dintre cei doi?

Păstrând proporțiile, în cadrul programului de inițiere si invatare, ai de rezolvat cubul într-un timp dat. Cele de mai sus sunt practic o demonstrația că se dorește evoluție, pentru că, da, ne dorim inovație, pentru că ne dorim să ajungem mai repede și mai departe, iar asta nu se poate pornind de la 0.

Domnilor de la PSD va dau jn sfat, incepi de la un task care pare aproape imposibil să finalizezi “cubul” într-un timp foarte scurt. Primul pas este să analizezi ce au făcut alții înaintea ta și trebuie să vezi cum au eșuat, trebuie să citești manualul de utilizare, să parcurgi un tutorial sau un curs, apoi după ce ți-ai însușit procedura sau metoda de lucru, să treci la acțiune. Insusirea cunostiintelor si invatarea lor poate fi un process anevoios si indelungat, personal cred ca 12 ani reprezinta un timp rezonabil. Abia dupa acest timp, înveți să faci din ce în ce mai repede prin exercițiu, iar cubul Rubik nu va mai fi un mister asa de mare.

E un modus operandi care ne ajută să fim mai buni în ceea ce facem, să vedem mai departe. E o cultură a împărtășirii descoperirilor, “a metodologizării” și îmbunătățirii constante a sistemului, un ecosistem plin de resurse care îți permite să evoluezi și să te dezvolți acum cred ca domnule Ciolacu ai inteles lectia si poti sa te apuci sa rezolvi cubul Rubik.


Distribuie articolul