Fericirea iluzorie a romanului !!!!

Fericirea iluzorie a  romanului !!!!

Recunosc ca timp de 30 de ani, am gresit amarnic crezand ca politicienii nostri cand se afla la guvernare actioneaza empiric, orbeste, ca sunt diletanti, iar politica lor este o improvizatie de proasta inspiratie. Observand atent, zi de zi, arta cu care suntem guvernati, ma conving tot mai mult ca vaicarelele noastre interminabile și nemultumirea […]

Recunosc ca timp de 30 de ani, am gresit amarnic crezand ca politicienii nostri cand se afla la guvernare actioneaza empiric, orbeste, ca sunt diletanti, iar politica lor este o improvizatie de proasta inspiratie. Observand atent, zi de zi, arta cu care suntem guvernati, ma conving tot mai mult ca vaicarelele noastre interminabile și nemultumirea noastră, vis-a-vis de calitatea vietii, vin dintr-o cumplită ignoranta.

Spre deosebire de noi, guvernantii noștri au înteles perfect acest lucru si de aceea politica promovata este în realitate singura politică justă care ne face fericiți. De fapt, noi suntem deja fericiti, dar numai cumplita noastră ignoranta ne împiedica sa întelegem fericirea noastra si s-o traim intens.

De exemplu, daca pensionarii romani, care se plang de pensiile mici, ar fi familiarizați cu teoria legata de fericire promovata de politicienii nostri timp de 30 de ani, si-ar da seama ca insatisfactia lor este de fapt marele stimulent al vietii lor, care nu le taie pofta de viata, ci o stimuleaza. De aici deducem o teză principială: daca pensionarii noștri nu ar avea aceasta insatisfactie, deci nu ar avea vesnica senzație ca pensiile sunt mici, nu ar fi chinuiți permanent de aceste mici provocari dureroase, ei nu ar avea nici-o poftă de viața. Va imaginați însa ce diferență este între un pensionar satul cu pensie speciala, dar fara pofta de viața, și un pensionar flamand, dar cu o nemarginita pofta de viața?

 Cu cat avem mai multe neplaceri, cu atat pofta de viața creste si romanul este mai fericit. Guvernantii nostri fac totul ca cetateanul să aiba mereu neplaceri, care actioneaza ca un factor stimulator asupra vitalitatii. Orice ne-ar spune cei care doresc sa iesim din starea aceasta de “vitalitate”, totusi asemenea provocari cum sunt pensiile și salariile mici, coșul minim de consum care ramane mai mult gol, medicamentele scumpe, etc., judicios ritmate de conducerea noastră, ne stimulează pofta de viața si, în definitiv, ne face fericiți. Ce pacat ca  pensionarii noștri si, în general, întreaga noastră populatie nu-si da seama cat e de fericita! Iata ce înseamnă ignoranța.

Cand vad vreun om in varsta. sarman scotocind în lada de gunoi, ma cuprinde un sentiment de netarmurita “mandrie” fata de guvernantii nostri. Priveste, domnule, cum stiu ei sa stimuleze vitalitatea și pofta de viata a pensionarilor. Sunt mandru ca politicienii nostri si cei de la guvernare în locul aberatiilor materialiste legate de pensii, cos zilnic, salarii, aplică un principiu spiritual, senzația fericirii se află tocmai în nesatisfacerea fericirii.

Totusi, voi incheia articolul de astazi pe o notă trista. Imi este mila de unii politicieni,  pentru ca ei sunt adevaratii nefericiti, pentru ca ei nu avut niciodata neplaceri, nu au insatisfactii care să le stimuleze vitalitatea. Daca isi doresc vila…. poftim vila, vor mașina luxoasa….. poftim mașina luxoasa, vor concedii exotice si scumpe….poftim, nici-o problema. Ei nu au senzația placerii, pentru ca își pot satisface toate placerile. Iar asta e o adevarata nenorocire !!!!


Distribuie articolul