Intrebare fundamentala : Cine castiga si cine pierde, din toate aceste tergiversari numite pompos, negocieri ?

Intrebare fundamentala : Cine castiga si cine pierde, din toate aceste tergiversari numite pompos,  negocieri ?
  • Acasă
  • /
  • Satiră
  • /
  • Intrebare fundamentala : Cine castiga si cine pierde, din toate aceste tergiversari numite pompos, negocieri ?

Cred ca dupa atatea saptamani de „tras pisica de coada”, liderii celor trei partide care doresc sa formeze noua constructie politica, sa le spuna cetatenilor adevarul despre ceea ce intampla de fapt in Romania si cine conduce de facto aceasta tara? Pentru ca, daca lucrurile nu se vor clarifica in urmatoarele zile, s-ar putea sa […]

Cred ca dupa atatea saptamani de „tras pisica de coada”, liderii celor trei partide care doresc sa formeze noua constructie politica, sa le spuna cetatenilor adevarul despre ceea ce intampla de fapt in Romania si cine conduce de facto aceasta tara? Pentru ca, daca lucrurile nu se vor clarifica in urmatoarele zile, s-ar putea sa asistam la niste scenarii socante. Dar, cate nu fac politicienii nostri in numele asa zisului „interes national”.

De peste trei decenii, actul de guvernare din Romania sufera de paralizie. Cei care atrofiaza zilnic cate un nerv al tarii devin pe zi ce trece mai agresivi si mai cinici. Acest fapt se face simtit nu numai la nivelul partidelor politice indiferent de esaloanele acestora, ci si la nivelul de perceptie a oamenilor, votanti ai partidelor politice , sau nu, se simt ignorati de catre politicieni care-si urmeaza numai agenda lor politica fiind indiferenti la populatie care este afectata de un fatalism infiorator.

Romanii percep din ce in ce mai mult, ca la nivel institutional sforile sunt trase de niste entitati obscure, care doresc cu tot dinadinsul sa fortifice regimul de casta a unor persoane capatuite din abuz de putere, prin ignorarea aproape totala a normele si legile statului. Ce poate fi mai clar in aceste ultime saptamani faptul ca politicienii din PSD si PNL sunt departe de interesele reale ale romanilor. Aceste negocieri in realitate sunt actiuni concertate pentru paralizarea puterii legii, astfel incat haosul sa-si consolideze controlul asupra economiei si societatii. Manevrele pentru aceasta „revolutie a capatuitilor” s-au pus in miscare o data cu eliminarea de la putere a celor de la USR.

Acum se doreste o rotatie la putere a premierilor celor de la PNL si PSD, nu cred ca in lumea moderna civilizata mai exista asa ceva, poate in Roma Antica in perioada Triumviratelor era posibil. Ma intreb, daca politicienii de la PSD sau PNL au auzit de forta centrifuga ? Daca nu, incerc sa le explic cum sta cu aceasta forta, forta centrifuga se supune legilor fizicii ( din pacate aceste legi nu pot fi votate, aprobate , sau respinse de parlament, pentru cunostiinta unora). Datorita fortei centrifuge, reziduurile sunt aruncate catre extremitati si sunt eliminte din fluidul supus separarii prin centrifugare, deci atentie dragi politicieni la aceasta forta parsiva.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta