O poveste pescareasca a lui Costachel Minciunescu

O poveste pescareasca a lui Costachel Minciunescu
  • Acasă
  • /
  • Satiră
  • /
  • O poveste pescareasca a lui Costachel Minciunescu

Constructia maxilarului si a fetei ii este inconfundabila, iar barba pare sa fie una si aceeasi cu bijuteria faciala a controversatului politician vasluian. Mai mult decat atat, acest peste prins in Delta Dunarii seamana izbitor de bine cu Dumitru Buzatu. Trebuia sa se opreasca intr-un fel avalansa de “silencio stampa” a PSD Vaslui, din ultima […]

Constructia maxilarului si a fetei ii este inconfundabila, iar barba pare sa fie una si aceeasi cu bijuteria faciala a controversatului politician vasluian. Mai mult decat atat, acest peste prins in Delta Dunarii seamana izbitor de bine cu Dumitru Buzatu.

Trebuia sa se opreasca intr-un fel avalansa de “silencio stampa” a PSD Vaslui, din ultima perioada. Astfel ieri a sosit o veste conform careia un tulcean, fost marinar la IPO-Tulcea, a reusit sa observe in Delta Dunarii un peste care semana leit cu un om politic vasluian. Initial, n-am dat crezare zvonului, minciuna fiind copilul de suflet al tagmei pescarilor. Dar ce mi-a povestit Costachel Minciunescu, asa  il cheama pe vajnicul nostru pescar, fost marinar la IPO-Tulcea actualmente pescar- braconier la Mila 23: “ N-o sa ma credeti, dar am iesit la braconaj impreuna cu doi prieteni de-ai mei, si ce sa vezi pe malul baltii stateau doi oameni, i-am recunoscut, unul era Ciolacu iar celalalt mi-a spus un tovaras, vasluian de origine, era Buzatu, cunoscut ca Nemuritorul din Vaslui. Dar dintr-o data a inceput sa traga pestele, noroc ca eram trei in barca altfel il scapam in apa. De doua ne-a rupt plasele, o data chiar mi-a furat ceasul de la mana, ca sa nu mai spun de portofel. Cand am scos pestele din apa nu o credeti dar semana leit cu politicianul vasluian.”

Pescarul neasteptat de norocos sustine ca monstrul capturat la malul batranului fluviu, seaman leit cu Dumitru Buzatu, sef de filiala judeteana a PSD Vaslui si presedinte al CJ Vaslui……. “ Oameni buni, aveam impresia ca-mi dau seama din prima cu cine aduce. Initial m-am gandit la Iosif Sava, deoarece scotea niste sunete grave. Dar Iosif Sava nu avea barba. Apoi mi-a picat fisa, asta-i pestele Buzatu.” continua povestea Costachel Minciunescu. El afirma ca pret de cateva secunde l-a salutat, ridicandu-se in picioare, deoarece la un moment dat si el a fost membru PSD.

Deoarece nu am intentia sa-i cauzez neplaceri, i-am atras atentia ca a fost membru PSD. Costachel Minciunescu si-a facut mea culpa… se simte ca a fost marinar, a ridicat putin nivelul discutiei :” Haide’ daca tot stim cu cine avem de-a face, ca nu m-am nascut ieri si nu am venit cu biscuitele pe Vasluiet, credeti dvs ca Buzatu s-ar fi dat batut in aceasta perioada a desemnarii candidatilor la parlamentare, si nu ar fi insistat pe langa pestele cel mare, Ciolacu, pentru nevasta-sa?”

Interesant este faptul ca norocosul nostru pescar Costachel Minciunescu, fost marinar actualmente pescar-braconier, mi-a spus ca a ratat la mustata un somn cu pulsul Presedintelui Johannis.  Ghinion!

Evident sustine vajnicul nostru pescar, de multe ori in Delta, iubitorii de peste si tantari, pot pune mana pe cate o “platica”. Suna a banc politic? Asa este, dar este numai pentru cunoscatori.

De acum inainte Ro-Alert, sistemul de avertizare a populatiei din Judetul Vaslui, va da alerte si in caz de vijelii sau alte fenomene politice care se pot transforma in Cod Rosu.


Distribuie articolul