O scrisoare din comuna Mizeria Noua

O scrisoare din comuna Mizeria Noua

Stimati  conducatori, realesi, ai Judetului  Saracila, ma numesc  Prostea Flamandu si sunt din comuna Mizeria Noua,  satul Flamanzeni. Sunt un copchil ai acestui sat uitat de lume. Sunt nedecedat, inca. Porecla mea este Socialu, satul zice ca mama m-a facut cand statea la coada la Primarie ca sa primeasca ajutorul social, n-a vrut sa-l mai […]

Stimati  conducatori, realesi, ai Judetului  Saracila, ma numesc  Prostea Flamandu si sunt din comuna Mizeria Noua,  satul Flamanzeni.

Sunt un copchil ai acestui sat uitat de lume. Sunt nedecedat, inca. Porecla mea este Socialu, satul zice ca mama m-a facut cand statea la coada la Primarie ca sa primeasca ajutorul social, n-a vrut sa-l mai lase pe tata sa incaseze banii pentru ca ultima data ii bause pe toti la carciuma lui Chiaburu.

Stimati conducatori ai judetului Saracila, am urmarit ieri la televizor, cum ati participat la votare, si am fost mandru tare. Noi nu avem televizor ca la spart tata odata cand s-a imbatat, eu am privit televizorul la un prieten de al meu, Sile Burtamare. Ma-sa e in Italia si-i trimite bani lui ta-su si cand el se imbata se se culca noi privim in liniste filme cu chistoale si banditi.

Asara v-am vazut cum ati fost prin scoli si ati votat si m-am gandit sa va scriu ca sa va invit sa veniti si la noi la scoala. Eu n-am fost la deschiderea anului pentru ca n-am incaltari. Nici cele sase surori n-au fost ca nu le-a lasat tata. Cand se imbata si el se imbata in fiecare zi, le zice ca nu le trebe scoala, fiinca a se face curva ca ma-sa, nu-i nevoie de carte. Am uitat sa va spun ca mama e plecata de un an in Italia si ne-o trimis veste ca nu vine acasa pana nu moare “boul cel betiv, ca m-am saturat de pumnii lui”.

Va invit in satul meu, pentru ca e un sat mare, cu oameni diferiti, avem si bizdmes-meni si kileri si curve. Va mai invit sa vedeti ca nu toti copiii merg la scoala. A lui Coadascurta a plecat de anul trecut cu ma-sa in Spania, Toma lui Gaina s-a mutat la matusa-sa in satul vecin, Gheorghe a lui Surub si Vasea lui Bivol paste vacile primarului.

Daca veniti si la noi, in Mizeria Noua, mie sa-mi aduceti ceva carnati, unt, biscuiti, numai sa nu vada tata, la celelalte alegeri ne-ati adus ceva pachete, dar tata le-a dat pe bautura la Clericu , poreclit asa ca traieste cu fumeia lu popa. Cand veniti sa il vizitati musai si pe noul primar reales a cincea oara, Anton Manalunga poreclit Fantomas, pentru ca a furat toata primaria si-i mai hot ca Al Capone, cum zicea nanu, si ca e legat cu “mafia de la judet”- ce o mai fi si asta.

Va astept cu drag, al vostru Prostea Flamandu din comuna Mizeria Noua, satul Flamanzeni. Daca vreti sa ma gasiti nu intrebati de Prostea ci dupa porecla, adica de Socialu, iar daca cineva nu va sti, spuneti-i ca e vorba de Socialu a lui Distroficu, din Rapa din Deal, ca asa-i zic lu tata in sat, Distroficu, ca mai e unul Socialu, dar el e din Rapa din Vale.


Distribuie articolul