Pamflet optimist

Pamflet optimist

Aud pe unii spunand ca n-avem stat. Cum sa nu avem, uitati-va cate primarii, prefecturi si ministere avem in tara asta a. Unii spun ca a ajuns tara de haram, cum adica nu mai avem Presedinte de tara, Parlament si Guvern. De unde au scornit-o unii ca tara este plina de hoti. Personal nu pot […]

Aud pe unii spunand ca n-avem stat. Cum sa nu avem, uitati-va cate primarii, prefecturi si ministere avem in tara asta a. Unii spun ca a ajuns tara de haram, cum adica nu mai avem Presedinte de tara, Parlament si Guvern. De unde au scornit-o unii ca tara este plina de hoti. Personal nu pot intelege de ce atata ura la unii concetateni de-ai nostri fata de oamenii carora le este drag sa agoniseasca ceva in gospodarie. Si apoi nu este bine sa avem si noi hotii nostri, de ce sa nu ne bucuram ca si romanii pot sa fure, doar nu ne fura cei din Burkina Faso, ci cumetrii si nasii nostri.

Altceva ce nu imi place la carcotasii nostri, care striga in gura mare ca avem guvernanti corupti, consider ca este o mare falsitate. Ce daca ajunge omul ministru sau demnitar de stat, si-si aranjeaza in servicii mai bune neamurile, nu inteleg ce este rau in asta. Ca vorba aia fara neamuri ar mai exista neamul? Dar oare nu noi strigam ca-i vom alege numai pe cei care tin la neam si la durerile lui?

Altii spun ca am ajuns la fundul prapastiei, exagereaza ca intotdeauna. Suntem prea pesimisti, asta-i meteahna noastra istorica. Trebuie sa fim mai optimisti, iaca, iarna asta se duce, se maresc zilele si nici de gaze si curent nu prea mai avem nevoie. Nu a mai ramas mult si cerul incepe sa devina albastru, soarele sa straluceasca, floricelele si iarba sa apara, iar romanii, cand ajung la iarba verde, nici Constitutia nu le trebuie. O mancarica de urzici, o tocanita de bureti, aer curat, stoluri de randunele, ciripit de pasarele, ce poate sa-i trebuiasca mai mult unui om liber, intr-o tara libera ca sa fie fericit ?

Dar sa lasam politica la o parte si sa vorbim de optimism. Eu zic doamnelor si domnilor, ca va fi bine, hai sa iesim din iarna asta, sa dam de iarba verde si de triluri de pasarale, ca daca ajungem pana acolo, in noi se redesteapta vocatia viitorului, respectul fata de stat, de Constitutie, de puterea de la varf, iar intreaga noastra filozofie incape intr-o propozitie  : “ Lasa ca-i bine si asa, iar la vara cald.”


Distribuie articolul