PNL mizeaza ca USRPLUS sunt niste fripturisti ca ei. Dar vor avea o surpriza.

PNL mizeaza ca USRPLUS sunt niste fripturisti ca ei. Dar vor avea o surpriza.
  • Acasă
  • /
  • Satiră
  • /
  • PNL mizeaza ca USRPLUS sunt niste fripturisti ca ei. Dar vor avea o surpriza.

Presedintele Johannis l-a demis pe ministrul Stelian Ion cu mana PM Citu, bazandu-se pe un calcul pragmatic si cinic si anume orice ar USRPLUS in final tot presedintele  este care desemneaza prim-ministrul. Si nu vad ce l-ar impiedica pe Johannis sa-l nominalizeze din nou pe Florin Vasile Citu. Mingea reajunge iar in Parlament, ce se […]

Presedintele Johannis l-a demis pe ministrul Stelian Ion cu mana PM Citu, bazandu-se pe un calcul pragmatic si cinic si anume orice ar USRPLUS in final tot presedintele  este care desemneaza prim-ministrul. Si nu vad ce l-ar impiedica pe Johannis sa-l nominalizeze din nou pe Florin Vasile Citu.

Mingea reajunge iar in Parlament, ce se va intampla ? Vor avea parlamentarii curajul sa declanseze alegeri anticipate sau se vor resemna si il vota din nou pe PM Citu ?

Sa vedem carui partid iar conveni anticipatele si caruia nu.

Sa incepem cu PSD, momentan este pe cai mari, conform ultimelor sondaje a ajuns la 35% si este pe un trend ascendent, posibil sa-i convina, dar ii este frica ca sondajele te pot insela. Urmeaza, PNL, din cauza luptelor interne acest partid a scazut mult in sondaje si sunt in cadere libera, sigur nu vor risca anticipate. Despre USRPLUS, daca a aratat ceva in aceste 8 luni de guvernare, este ca macar vrea sa se tina de promisiunile din campanie, daca stie cum sa se miste inteligent in acest scandal si nu renunta riscand sa devina „prostul satului”, nu va avea probleme in a putea sa-si conserve cele 15% in situatia anticipatelor.

Cred ca cel mai mult de alegeri anticipate se teme Presedintele Johannis, pentru ca o noua configuratie a Parlamentului cu un PNL situat undeva la 17-18% poate duce la suspendarea lui si probabil in urma unui referendum la demiterea lui, mai ales ca acum si USRPLUS probabil ii vrea pielea.

Enigma pentru mine o reprezinta daca intr-adevar PSD chiar doreste cu adevarat demiterea actualului guvern sau este numai un joc de glezne a acestui partid. Daca PSD chiar ar dori sa treaca aceasta motiune de cenzura, ar trebui sa negocieze cu USRPLUS si AUR doar textul motiunii, eliminand ceea ce deranjeaza pe cei de la USRPLUS. Dar vedem din baletul celor de la PSD ei vor si nu prea vor in caz de un eventual succes al motiunii sa se intoarca la Cotroceni, unde Johannis poate sa-l nominalizeze pe Citu, dupa care sub amenintarea anticipatelor sa voteze orice nominalizare.

Personal nu pot cadea in capcana diversiunii marca PSD, cum ca motiunea lor este mai buna decat alta motiune, desi in textul motiunii lor ii pun la zid tocmai pe cei de la USRPLUS, adica pe cei care au creat conditiile ca motiunea sa treaca. Dupa ce vad cred ca PSD are aranjamente cu PNL si poate cu Johannis si nu vrea sa le incalce, iar aceste mimari ale opozitiei din partea PSD au facut din Citu un om arogant si plin de sine. Daca asa stau lucrurile PSD are misiunea de al salva pe Florin Citu si pe Klaus Johannis dupa ce acestia au aruncat guvernul in gard. O misiune poate imposibila, dar vom vedea, mai este un putin pana luni.

Intre timp totul s-a scumpit, gazele, electricitatea, mancarea,  lovesc mortal in niste pensii si salarii minime ridicol de mici, care in aceasta iarna ii va pune pe multi romani in contextul lichidarii fizice.

 Iar in acest timp, clasa politica parca are ceva din atitudinea sfidatoare si smechereasca a  dictatorului Ceausescu din ziua de 21 decembrie 1989. Inevitabil va veni si 22 decembrie, stimati politicieni ar trebui sa multumiti poporului roman care s-a jerfit la Revolutie, pentru ca Romania sa fie o tara democratica,  in caz contrar ar fi existat si un 25 Decembrie 1989.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta