Povestea politicianului cu Tichie Rosie

Povestea politicianului cu Tichie Rosie

Se spune ca intr-o tara, era un politician care era destul de smecher, dar el se credea subtirel si rafinat si avea impresia  ca fara el nici o tesatura politica nu rezista si se destrama.  Asta pana intr-o zi cand poporul  l-a trantit cu ocazia unui scrutin electoral. Cu toate ca el le-a spus oamenilor […]

Se spune ca intr-o tara, era un politician care era destul de smecher, dar el se credea subtirel si rafinat si avea impresia  ca fara el nici o tesatura politica nu rezista si se destrama.  Asta pana intr-o zi cand poporul  l-a trantit cu ocazia unui scrutin electoral. Cu toate ca el le-a spus oamenilor sa-l voteze cu grija deoarece risca sa cada si sa se piarda.

Poporul nu a tinut cont de tanguierile acestuia ca alegerile sunt prea dure, iar el risca sa se rupa, daca nu va fi reales . Cu toate acestea nu a fost ales si s-a rupt.  Norocul lui ca un alt politician care avea o sera cu trandafiri rosii, i-a dat acestuia o tichie rosie,  si la infipt in capul mesei, in fata bucatelor fine si scumpe. Politicianul nostru, nou posesor de tichie rosie, se simtea atat de mandru, incat a incercat sa se salte mai sus decat putea. A topait si a sarit el pana s-a desprins de la masa cu bunataturi, cazand intr-un jgeab de apa.

Dus de apa s-a infipt in canalul de la marginea strazii, plin cu nenumarate dejectii politice. Intr-o zi s-a intalnit cu un alt politician care semana cu un ciob provenit de la o sticla rosie,  ajuns si el in canalul de la marginea strazii. Vazandu-l politicianul nostru a crezut ca celalalt este un rubin, spunandu-i ca tichia sa rosie il face sa semene cu o bijuterie. Amandoi politicienii nostri credeau ca sunt foarte pretiosi si se mirau de cat de ingamfati sunt ceilalti politicieni, ca nu-i mai baga in seama.

Politicianul care semana cu un ciob de sticla, provenit de o sticla rosie, ii marturisi celuilalt politician cu o tichie rosie ca si el fusese la masa cu bunataturi a politicianului cu sera cu trandafiri rosii si ca la un moment chiar a fost florar sef, dar intr-o zi beat de aburii puterii s-a rostogolit de la masa ajungand la randu-i in canal. Tocmai cand stateau mai bine la taclale, un suvoi mai puternic de apa l-a indepartat pe politicianul care semana cu un ciob de sticla de politicianul care avea o tichie rosie. Politicianul cu tichie rosie a ramas din nou singur pentru a se gandi la el insusi, la cat de fin este, cat este de delicat, de gingas si de subtire.

Cativa oameni scormonind prin canal plin cu multe dejectii politice, l-au gasit pe politicianul cu tichie rosie, si l-au infipt intr-o coaja de ou. Camionul istoriei trecand pe deasupra sa a spart coaja oului, iar politicianul nostru a ramas lungit la pamant.

Si asa s-a sfarsit povestea politicianului cu Tichie Rosie.


Distribuie articolul