Somnul vasluienilor…. naste saracie !!!

Somnul vasluienilor….  naste saracie !!!
Dead line concept.More Fire:

Un mare poet a scris odata ceva genial, și anume:  „Sa nu deștepți niciodată pe sclavul care doarme, caci cine știe de nu viseaza în acest moment ca este liber”.  Este ceva genial, nu-i așa? Acest aforism m-a facut sa ma gandesc la relatia dintre Judetul Vaslui condus multa vreme de Dumitru Buzatu impreuna cu […]

Un mare poet a scris odata ceva genial, și anume:  „Sa nu deștepți niciodată pe sclavul care doarme, caci cine știe de nu viseaza în acest moment ca este liber”.  Este ceva genial, nu-i așa?

Acest aforism m-a facut sa ma gandesc la relatia dintre Judetul Vaslui condus multa vreme de Dumitru Buzatu impreuna cu PSD si societatea vasluiana. Acum probabil o sa ma întrebati: dar ce are Buzatu si societatea vasluiana cu aforismul poetului și cu ideile mele? Legatura e stransa și este directa și daca nu v-am plictisit am sa va explic. Extrapolat la realitațile noastre, aforismul ar putea suna cam așa: sa nu trezesti poporul vasluian care doarme, caci dacă se desteapta face “prostii” istorice, cum a facut la europarlamentare.  Îmi dau seama ca unii nu veti fi de acord cu o atare interpretare.

Dupa Revolutie, s-a gasit un partid “deștept”, pe nume PSD condus de Ion Iliescu, care a spus scurt și convingator: „Gata, ajunge cu desteptatul !!!” El a înțeles că daca poporul se deșteapta, va face “trasnai” istorice. El a realizat ca poporului îi sta bine numai cand doarme și sforaie pașnic. Atunci el se simte liber. Atunci el e fericit. De ce dar sa-l lipsească pe popor de această fericire și libertate?  Misiunea “baronilor” PSD nu e oare aceea de a-l face pe popor fericit și liber?

Personal am observat de mai multi ani, mai exact de 31 de ani, ca între campaniile electorale poporul vasluian doarme adanc și dulce. În timpul acesta, puterea sa spunem PSD, condus de seful lor suprem Dumitru Buzatu, ( ca doar PSD a condus atata amar de vreme destinele acestui judet), umbla disponibila și fara complexe, petrece și chiuie fără nici o teama că poporul i-ar cere socoteală pentru comportament si risipa. Poporul însa cand doarme, precum sclavul din aforismul poetului, viseaza ca e liber, și dacă e liber mormaie prin somn, înjura puterea, o ameninta cu scrutinul electoral, etc. Cum se trezeste însa, dar din pacate se trezeste numai în ziua alegerilor, face prostii, caci stiindu-se “sclav”, uita că a visat și voteaza asa cum dorește stapanul.

După votare poporul vasluian, adoarme iar și înca un întreg sezon inter-electoral nu mai simte nimic. Puterea, disponibila și pofticioasa, are grijă sa nu-i strice somnul și se tine de meseria ei – calatoreste prin lume, delapideaza, chiuie și se bucura de viata.

” Dormi usor, iubit popor vasluian, nu te trezi, ca sa nu faci cumva vreo” boroboața” politica! Viseaza ca esti liber, rasteste-te prin somn împotriva noastra, a PSD-ului si a mea personal, dar nu te trezi. Eu vreau sa te vad vesnic liber si fericit, iar tu poti fi liber si fericit numai când dormi. Sa-ti fie somnul lin, maret popor vasluian!!!”….. probabil gandesc, Dumitru  Buzatu si primarii PSD inainte de alegeri.

Nu stiu daca aceasta extrapolare este cea mai buna interpretare sau daca v-a placut, dar ea este despre relațiile dintre PSD Vaslui, conducerea acestui partid si pasnicul nostru popor vasluian.


Distribuie articolul