Vaca din care s-a făcut geaca de piele a lui Vela, decorată post-mortem de Iohannis

Vaca din care s-a făcut geaca de piele a lui Vela, decorată post-mortem de Iohannis
  • Acasă
  • /
  • Satiră
  • /
  • Vaca din care s-a făcut geaca de piele a lui Vela, decorată post-mortem de Iohannis

Continuă șirul decorațiilor acordate de Iohannis. După secretara lui Vela, șeful statului a decorat și vaca din care a fost făcută geaca lui Vela. ”Este o vacă eroină, o vacă exemplară, care a ales să-și dea viața pentru a încălzi cu pielea ei acest erou al luptei contra Covid, ministrul Vela”, a spus Iohannis la […]

Continuă șirul decorațiilor acordate de Iohannis. După secretara lui Vela, șeful statului a decorat și vaca din care a fost făcută geaca lui Vela. ”Este o vacă eroină, o vacă exemplară, care a ales să-și dea viața pentru a încălzi cu pielea ei acest erou al luptei contra Covid, ministrul Vela”, a spus Iohannis la ceremonia de decorare.

Conferirea decorației Meritul Agricol în rang de mare bovină cu două coarne încrucișate înseamnă că o dată pe an lângă abatorul unde a fost sacrificată vaca vor fi trase câte 21 de salve de tun, ca pentru un erou al neamului. Iată că am arătat că știm să ne cinstim eroii, fie ei chiar și cornuți, așa cum poate confirma și ministrul Vela”, a mai spus Iohannis.

În cinstea memoriei vacii a fost dată o comandă pentru construirea unei statui a vacii respective, cu ministrul Vela călare pe ea, conform tradiției statuilor ecvestre, dar fiind un an dificil, cu povară financiară mare, n-au fos fonduri pentru întreaga vacă, ci doar pentru uger din bronz înalt de 2 metri, cu inscripția ”Sorbiți de aici dovada dăruirii noastre”.

Ionut

@Politic


Distribuie articolul