12 cazuri de infectare cu tulpina indiană în România. Primul român infectat cu mutația COVID

12 cazuri de infectare cu tulpina indiană în România. Primul român infectat cu mutația COVID
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • 12 cazuri de infectare cu tulpina indiană în România. Primul român infectat cu mutația COVID

( Octavia Constantinescu – Newsweek ) Numărul cazurilor de infectare cu tulpina indiană în România a ajuns la 12. A fost confirmat și primul caz de infectare la un cetățean român, caz secundar al unui cetățean indian. Numărul infectărilor cu tulpina COVID B.1.617.2., tulpina indiană, a ajuns la 12, dintre care cele trei cazuri din Colonia […]

( Octavia Constantinescu – Newsweek )

Numărul cazurilor de infectare cu tulpina indiană în România a ajuns la 12. A fost confirmat și primul caz de infectare la un cetățean român, caz secundar al unui cetățean indian.

Numărul infectărilor cu tulpina COVID B.1.617.2., tulpina indiană, a ajuns la 12, dintre care cele trei cazuri din Colonia Bod, județul Brașov, fiind confirmate la cetățeni indieni, iar alte nouă cazuri sunt într-un focar din Popești-Leordeni, județul Ilfov, unde au fost confirmați pozitiv cu această tulpină opt cetățeni indieni și un român, caz secundar al unui cetățean indian, a anunțat joi INSP, prezentând datele colectate până în 16 mai. 

Nu a fost înregistrat nici un deces provocat de infectarea cu tulpina indiană și în acest moment nu se poate vorbi despre transmitere comunitară, în România, a liniei genetice B.1.617.2, a arătat Institutul de Sănătate Publică. 

Tulpina indiană este clasificată de INSP „de interes” și nu „care provoacă îngrijorare”, așa cum sunt variantele britanică, braziliană și sud-africană. 


Distribuie articolul