6.800 €/lună pentru șefii de sindicat care cer mărirea veniturilor bugetarilor în pandemie de COVID

6.800 €/lună pentru șefii de sindicat care cer mărirea veniturilor bugetarilor în pandemie de COVID
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • 6.800 €/lună pentru șefii de sindicat care cer mărirea veniturilor bugetarilor în pandemie de COVID

( Alex Darvari – Newsweek ) Cea mai mare organizație sindicală amenință cu greve cerând creșterea pensiilor și a salariului minim. Bugetul rezistă cu greu în plină pandemie de coronavirus. CNS Cartel ALFA reunește peste 600.000 de lucrători în cele 41 de organizații membre, federații sau sindicate. Pe 19 ianuarie, Organizația sindicală Cartel ALFA anunța […]

( Alex Darvari – Newsweek )

Cea mai mare organizație sindicală amenință cu greve cerând creșterea pensiilor și a salariului minim. Bugetul rezistă cu greu în plină pandemie de coronavirus. CNS Cartel ALFA reunește peste 600.000 de lucrători în cele 41 de organizații membre, federații sau sindicate.

Pe 19 ianuarie, Organizația sindicală Cartel ALFA anunța că: „în urma analizei situației actuale, a progamului de guvernare, a deciziilor adoptate și a măsurilor anunțate de guvern, care dezavantajează disproporționat lucrătorii și categoriile cele mai vulnerabile ale populației, organizațiile membre ale Confederației Naționale Sindicale Cartel ALFA au constatat existența conflictului social și ca urmare, au decis declanșarea acțiunilor de protest”.

Se cer pensii și salarii mai mari. O serie de sindicate precum cele ale polițiștilor, lucrătorilor din penitenciare sau din sănătate (SANITAS) au început proteste, singure sau sub cupola de Cartel ALFA.

CNS Cartel ALFA reunește peste 600.000 de lucrători în cele 41 de organizații membre, federații profesionale sau sindicate naționale. De asemenea, CNS Cartel ALFA coordonează activitatea a 42 de uniuni sindicale teritoriale, interprofesionale.

Îm conducerea Cartel ALFA se află trei persoane.

Președinte Bogdan Iuliu HOSSU: a câștigat suma de

–        86.655 de lei de la cartel ALFA.

–        30.997 lei membru al CA Sindromania

–        2.250 lei membru CA al Asociației Caselor de Cultură a Sindicatelor ANCCSR. Ultimele două venituri le-a donat către Cartel ALFA. Hossu mai câștigă 54.000 de lei ca pensionar.

TOTAL pe an:  173.902 lei.

Prim-vicepreședinte Liviu APOSTOIU

–        77.292 lei Cartel ALFA

–        39.816 Consiliul Economic Social

–        10.628 lei CA ANOFM,

–        8.900 lei președinte CA Hotel Apollo,

–        10.714 lei membru CA Casa Națională Pensii Publice.

TOTAL pe an: 147.350 lei

Secretar General Petru Sorin DANDEA

TOTAL pe an: 77.058 lei de la Cartel ALFA.

Conducerea Cartel ALFA câștigă 6.800 de euro pe lună.


Distribuie articolul