6 membri ai echipajului au fost răpiți de la bordul unei nave containere după un atac al piraților din Golful Guineei

6 membri ai echipajului au fost răpiți de la bordul unei nave containere după un atac al piraților din Golful Guineei
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • 6 membri ai echipajului au fost răpiți de la bordul unei nave containere după un atac al piraților din Golful Guineei

( MI News Network ) Pirații au lansat un atac asupra unei nave containere care naviga în apropierea coastei Guineei Ecuatoriale. De asemenea, au luat ostatici șase membri ai echipajului. Raportul a venit de la Dryad Global, o companie de securitate maritimă, luni. Incidentul a avut loc în Golful Guineei, spre sud-vest de portul Luba. […]

( MI News Network )

Pirații au lansat un atac asupra unei nave containere care naviga în apropierea coastei Guineei Ecuatoriale. De asemenea, au luat ostatici șase membri ai echipajului. Raportul a venit de la Dryad Global, o companie de securitate maritimă, luni.

Incidentul a avut loc în Golful Guineei, spre sud-vest de portul Luba. Potrivit estimărilor, atacul recent este a zecea răpire care a avut loc în regiune anul acesta. Numărul total de membri răpiți înregistrat până acum este de 76.

Golful Guineei este una dintre cele mai periculoase zone pentru navigație, din cauza piratilor. Potrivit Biroului Maritim Internațional, 130 din 135 de răpiri ale echipajului au avut loc în Golful Guineei.

Se considera că aceasta creștere a ratei pirateriei este cauzată de nesiguranța economică și politică, șomajul tinerilor și sărăcirea regiunii, prin care trec rutele maritime esențiale.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta