80% din populatia Portugaliei s-a vaccinat. Coordonatorul campaniei de vaccinare este un viceamiral

80% din populatia Portugaliei s-a vaccinat. Coordonatorul campaniei de vaccinare este un viceamiral
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • 80% din populatia Portugaliei s-a vaccinat. Coordonatorul campaniei de vaccinare este un viceamiral

( Mara Popescu – externe – AK-24 ) Potrivit datelor oficiale, Portugalia a vaccinat complet 80% din populatie impotriva coronavirusului, devenind astfel una dintre cele mai vaccinate natiuni din lume, anunta Reuters. Autoritatile renunta treptat la majoritatea restrictiilor privind COVID-19. Reuters, Portugalia si Emiratele Arabe Unite au aceeasi rata de vaccinare completa, fiind pe primele […]

( Mara Popescu – externe – AK-24 )

Potrivit datelor oficiale, Portugalia a vaccinat complet 80% din populatie impotriva coronavirusului, devenind astfel una dintre cele mai vaccinate natiuni din lume, anunta Reuters. Autoritatile renunta treptat la majoritatea restrictiilor privind COVID-19.

Reuters, Portugalia si Emiratele Arabe Unite au aceeasi rata de vaccinare completa, fiind pe primele locuri in lume.

Natiunea din sudul Europei, care la inceputul acestui an s-a luptat cu ceea ce a fost atunci cel mai grav val de coronavirus din lume, a vaccinat aproximativ 8,2 milioane de persoane din populatia sa de putin peste 10 milioane, a declarat marti seara tarziu autoritatea sanitara DGS.

Aproape toti adultii de peste 65 de ani si jumatate dintre tinerii cu varste cuprinse intre 12 si 17 ani au fost acum complet vaccinati, a precizat DGS. Toata lumea cu varsta de peste 12 ani este eligibila pentru a primi vaccinul in Portugalia.

„Nu ma intereseaza daca suntem pe locul 1, 2 sau 3 in lume”, a declarat seful grupului operativ de vaccinare din Portugalia, viceamiralul Henrique de Gouveia e Melo, dupa o vizita la un centru de vaccinare din apropierea Lisabonei, in weekend.

„Ceea ce imi doresc este sa controlez virusul, sa vaccinez cat mai multe persoane eligibile, astfel incat virusul sa nu aiba spatiu de manevra”, a declarat el in fata centrului, unde a fost aplaudat.

Gouveia e Melo a fost laudat pe scara larga pentru instituirea unei campanii rapide de vaccinare, care a permis Portugaliei sa ridice majoritatea restrictiilor privind coronavirusul.

Purtarea mastii a incetat sa mai fie obligatorie in aer liber incepand de luni.

El a declarat ca tara a inceput sa vaccineze in acelasi ritm ca si alte natiuni din Uniunea Europeana, dar, pe masura ce miscarile anti-vaccinare au crescut in alte parti, Portugalia, unde doar aproximativ 3% din populatie se considera „negationisti” ai vaccinurilor, a accelerat campania.

Cu toate acestea, el a avertizat ca batalia impotriva COVID-19 nu se va incheia pana cand toate tarile, bogate sau sarace, nu vor avea acces la vaccinuri.

„Vaccinam in exces in tarile mai bogate, in timp ce vaccinarea este zero in tarile mai sarace. Nu pot fi de acord cu acest lucru – nu numai din cauza eticii si a moralei, ci si pentru ca nu este cea mai buna strategie si nici atitudinea rationala”, a spus el.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta