Adevarul este insa acolo…

Adevarul este insa acolo…

Conspiratie. Doar rostirea acestui cuvant ii face pe unii oameni sa se indeparteze politicos, cautand  pe cineva care sa nu vina cu teorii de genul ca Elvis, Kennedy sunt criogenati intr-un bunker secret subteran. Cu toate acestea, conspiratiile exista. Astazi ‚ vinovatii de serviciu sunt marile companii care produc vaccinul impotriva Covid-19 si nu  numai […]

Conspiratie. Doar rostirea acestui cuvant ii face pe unii oameni sa se indeparteze politicos, cautand  pe cineva care sa nu vina cu teorii de genul ca Elvis, Kennedy sunt criogenati intr-un bunker secret subteran. Cu toate acestea, conspiratiile exista. Astazi ‚ vinovatii de serviciu sunt marile companii care produc vaccinul impotriva Covid-19 si nu  numai atat, „dacii liberi” de pe la noi au inceput cu teorii de tipul : cei vacinati vor muri in maxim 5 ani din cauza vaccinului, care va da nastere la tot felul de boli. De noaptea mintii, aceste teorii emise fara o baza stiintifica de catre oameni care nu au studii medicale.

Totusi, multi „teoreticieni” conspirationisti merg mai departe si vad o mana ascunsa in spatele pandemiei. Din pacate teoriile conspirationiste sunt greu de indepartat, unele contin si un graunte de adevar sau pot alimenta o nevoie emotionala printre adepti. Iar cei mai inraiti adepti contrazic toate dovezile rationale care nu impartasesc convingerile lor si toti cei care le contesta ideile fac parte din conspiratie. Pana la intrarea celor de la PSD la guvernare, medicul Rafila era vazut ca un Mesia al pandemiei, astazi cand domnul Rafila cere Certificat Verde si masuri dure impotriva raspandirii virusului, acesta nu mai este bun: „S-a dat cu Oculta Mondiala, a fost cumparat de aceasta.” spun adeptii  teoriilor conspirationiste.

Probabil ca nici un eveniment de la 11 septembrie incoace, nu a generat mai multa gandire conspirationista decat pandemia de Covid-19. Exista tot felul de conspiratii, pornind inca de la originea virusului, multi au inceput sa creada ca medicii mint in legatura cu decesele cauzate de Covid, Big Pharma a devenit calul de bataie a conspirationistilor, vaccinul omoara oameni sustin adeptii leacurilor naturale despre care nu stim, dar ei stiu. Gargara cu apa sarata, tuica de cazan, usturoiul sunt mult mai eficiente decat vaccinul.

Daca nu stiati conspirationistii afirma ca literele O, M si I din Omicron, inseamna „ocluzie” si „infarct miocardic”, legand fara dovezi noua varianta de efecte secundare rare, pe care unele vaccinuri Covid-19 le-au provocat la un numar foarte mic de oameni.

Alte idei nastrusnice ale acestor „atotstiutori”, tehnologia 5G genereaza frecvente electromagnetice care ataca sistemul imunitar, sau faptul ca vaccinurile contin cipuri de urmarire care se conecteaza la retelele 5 G, astfel incat autoritatile si eventual Bill Gates, ne supravegheaza miscarile. Ma intreb de ce l-ar interesa pe Bill Gates orele la care imi hranesc cainii, pentru mine este un mister.

Cert este ca partidele si politicienii extremisti folosesc teoriile conspiratiei ca instrument pentru a-si avansa agendele radicale, exploatand incertitudinile, temerile, problemele socio-economice in randul persoanelor vulnerabile. La noi dupa alegerile din 2020 si intrarea partidului AUR in Parlament, extremismul a devenit activ si eficient in diseminarea teoriilor conspiratiei menite sa vizeze indivizi sau partide politice considerate responsabile pentru situatia din societate.

Pasarile nu sunt reale sustin adeptii „Birds Aren’t Real”, pare a fi ultima gaselnita in materie de conspiratii. Conturile acestei organizatii au strans sute de mii de urmaritori, iar luna trecuta, adeptii „Birds Aren’t Real” au protestat la San Francisco in fata sediului Twitter cerand nici mai mult, nici mai putin ca logoul companiei Twitter sa fie schimbat.

Pasarile nu exista, acestea sunt replici de drone lansate de guvernul american pentru ai spiona pe cetateni. Asa ca data viitoare sa fim atenti  cand trece pe deasupra noastra un stol de ciori, nu de alta dar daca se gainateaza una din ele pe noi sa un ne alegem cu vreun CIP de al lui Bill Gates pe hainele noastre.

Astazi este nevoie ca un conspirationist cu notorietate sa se razgandeasca. Pe masura ce pandemia continua cu efectele sale mortale, este nevoie de mica dar curajoasa grupare de oameni conspirationosti  care sa spuna ; „Ajunge, ne-am vazut prietenii si rudele imbolnavindu-se sau murind din cauza virusului. Am vazut spitatele coplesite sub presiunea pacientilor de Covid. Ne-am dat seama ca am fost inselati de influentii politicieni anti-vaccin. Am facut o greseala crezand in ei.”


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta