Adevarul te va elibera. Poate, dar înainte de asta te va enerva îngrozitor.

Adevarul te va elibera. Poate, dar înainte de asta te va enerva îngrozitor.
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Adevarul te va elibera. Poate, dar înainte de asta te va enerva îngrozitor.

„Onestitatea este cea mai bună politică” spunea fara sa greseasca Benjamin Franklin. În viata onestitatea este cea mai buna politica si adevarul te va elibera întotdeauna. Pentru unii, a fi sincer și sincer este o batalie grea,  unii oameni mint zi de zi desi sunt constienti ca adevarul iese mereu la iveala si asta indiferent […]

„Onestitatea este cea mai bună politică” spunea fara sa greseasca Benjamin Franklin.

În viata onestitatea este cea mai buna politica si adevarul te va elibera întotdeauna. Pentru unii, a fi sincer și sincer este o batalie grea,  unii oameni mint zi de zi desi sunt constienti ca adevarul iese mereu la iveala si asta indiferent cat de mult ai încerca să-l ascunzi. Întotdeauna va exista o cale pe care cineva o afla. Dupa care urmeaza momentul  in care nimeni nu va mai crede in tine, increderea si respectul vor disparea. Odată ce vei începe sa minti, oamenilor le va fi greu sa creada si sa aiba încredere în tine. Poți pierde multi prieteni în felul acesta, îti poti pierde reputatia. Daca nu esști sincer cu tine, cum poti fi sincer cu alte persoane? Totul începe cu tine si cu modul în care te caracterizezi.

„ADEVARUL TE VA ELIBERA.” De câte ori am mai auzit asta?

Am auzit-o de multe ori de  la politicieni. Cum putem argumenta cu ceva care suna atat de bine și de corect si, desigur adevarat?

Cu toate acestea, există o problemă cu modul în care este utilizată fraza. Despre ce fel de adevar se vorbeste? Uneori, cel mai periculos tip de adevar este un adevar pe jumătate. Poate adevarul să fie atât de plastic și flexibil încat sa poata fi rastalmacit pentru a se conforma cu versiunea realitatii oricui?  Oricare politician poate sa proclame ca adevarul lui ne va elibera si ne va face fericiti, dar putem avea încredere in el? Poate ca ar fi o idee buna sa aruncam o privire asupra contextului din care a venit acest citat destul de popular.

Cum este definit adevarul? Un raspuns simplu este acesta: adevarul este ceea ce este real. Adevarul este realitate. Un politician abil este destul de priceput sa ne demonstreze ca  ceea ce este cu adevarat,  pare doar a fi adevarat. Aceasta înaelaciune face parte din bagajul lui demagogic. Cu toate acestea, există momente în care înselaciunea nu este distractiva. A fi înselati de adevarul care se constată ulterior ca este o minciuna poate fi deranjant. Sunt sigur că am realizat cu totii ca putem fi pacaliti ….. si pacaliti destul de des.

S-ar putea pune o alta întrebare, cine determină ce este real? Problema autorității are mult de-a face cu determinarea realității. Cine suntem noi sa credem daca uneori nu putem avea încredere în propriile percepții? Daca un om, îmbracat în haine ponosite, avand un aspect neangrijit, ar veni cu parerile sale despre adevar, probabil ca nu l-am crede. Dar, daca cineva sofisticat, îmbracat elegant, ar fi iesit cu afirmatiile sale de adevăr, sustinut de o diploma, sau de o multime de diplome de absolvire, am putea avea tendința sa ne aplecam spre viziunea sa asupra realitatii. Autoritatea contează în cautarea adevarului. Autoritatea poate adauga o greutate care poate înclina cantarul spre recunoasterea a ceea ce este adevarat.

Onestitatea este un dar scump, nu va asteptati la asa ceva, de la oamenii cu o trasatura de personalitate ieftina. Sunteti responsabili pentru orice spuneti si faceti. Poti fugi de adevar, dar nu te poti ascunde niciodata. Fii sincer si toate vor veni la locul lor.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta