Administratia Canalului Panama angajează USACE pentru a realiza un sistem optimizat de management al apei

Administratia Canalului Panama angajează USACE pentru a realiza un sistem optimizat de management al apei
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Administratia Canalului Panama angajează USACE pentru a realiza un sistem optimizat de management al apei

( MI News Network ) Administratia Canalului Panama a semnat un contract cu Corpul Inginerilor Armatei Statelor Unite (USACE) pentru servicii de consultanță tehnică pentru programul, al cărui obiectiv este realizarea unui sistem optimizat de gospodărire a apei, axat pe furnizarea acestei resurse catre  populație si calea navigabila. În iunie anul trecut, Canalul a reformulat […]

( MI News Network )

Administratia Canalului Panama a semnat un contract cu Corpul Inginerilor Armatei Statelor Unite (USACE) pentru servicii de consultanță tehnică pentru programul, al cărui obiectiv este realizarea unui sistem optimizat de gospodărire a apei, axat pe furnizarea acestei resurse catre  populație si calea navigabila.

În iunie anul trecut, Canalul a reformulat modelul de licitație pentru construcția și punerea în funcțiune a sistemului optimizat de gospodărire a apei, ca răspuns la sugestiile prezentate de companiile interesate.

Programul constă într-un portofoliu de proiecte care va oferi o soluție pentru furnizarea de apă brută pentru mai mult de jumătate din populația țării concentrată în provinciile Panama, Colón și Panama Oeste, precum și pentru exploatarea Canalului, având în vedere sustenabilitatea dezvoltării, scenariile climatice și proiecțiile de creștere.

USACE va oferi servicii speciale pentru revizuirea studiilor efectuate, precum și identificarea și performanța celor necesare pentru evaluarea posibilelor alternative, dezvoltarea modelelor și simulărilor și pregătirea proiectelor conceptuale, printre alte activități ale programului.

USACE și Canalul Panama

În 2019, ambele entități au semnat un acord de cooperare și asistență tehnică pentru dezvoltarea de servicii de inginerie, sustenabilitatea mediului, exploatare, reducerea daunelor cauzate de dezastre și analiza riscurilor pentru managementul integrat al resurselor de apă, printre alte activități.

USACE are cunoștințe și informații detaliate despre hidrologia și funcționarea Canalului Panama. În 1997, a elaborat un studiu al infrastructurii Canalului Panama, înainte de transferul acestuia în mâinile statului Panama, care a permis formularea unui plan general si a identificat peste 800 de sarcini care trebuiau îndeplinite pentru a-l transfera administrației panameze in conditiile corespunzatoare.

De atunci, a participat la analiza, întreținerea și îmbunătățirea căii navigabile, acumulând experiențe și cunoștințe care sunt strategice pentru program, inclusiv proiecte de evaluare a alternativelor de alimentare cu apă pentru a satisface nevoile operaționale ale Canalului și participarea la proiectarea conceptuală a celui de-al treilea set de ecluze în Atlantic, printre altele.

USACE oferă asistență tehnică în peste 100 de țări din întreaga lume, inclusiv întreținerea a peste 700 de baraje, 24.000 de kilometri de diguri, 21.000 de kilometri de porturi și canale și 240 de ecluze în Statele Unite, unde este responsabilă de întreținerea structuri hidraulice fluviale , în principal.

Prin mandat constituțional, Canalul Panama este responsabil pentru asigurarea administrării, întreținerii, utilizării și conservării resurselor de apă din bazinul său hidrografic, în cadrul căruia se află rezervoarele Gatún și Alhajuela, principalele surse de apă pentru populație. a tarii si tranzitul navelor.

Programul are ca scop garantarea dezvoltării durabile și a viabilității afacerilor pe termen lung.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta