Alarmã pentru municipiile Bârlad si Husi: rata de îmbolnãvire se apropie de 4 la mia de locuitori

Alarmã pentru municipiile Bârlad si Husi: rata de îmbolnãvire se apropie de 4 la mia de locuitori
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Alarmã pentru municipiile Bârlad si Husi: rata de îmbolnãvire se apropie de 4 la mia de locuitori

Vremea Nouă – 16 octombrie 2020 GRAV!… Noul coronavirus începe sã facã ravagii si în judetul Vaslui. Astfel, ieri au fost înregistrate cele mai mare rate de îmbolnãvire în municipiile Husi, Bârlad dar si în comuna Botesti. Astfel, la Bârlad, rata a fost de 3,99 la mia de locuitori si au fost impuse câteva mãsuri […]

Vremea Nouă

16 octombrie 2020

GRAV!… Noul coronavirus începe sã facã ravagii si în judetul Vaslui. Astfel, ieri au fost înregistrate cele mai mare rate de îmbolnãvire în municipiile Husi, Bârlad dar si în comuna Botesti. Astfel, la Bârlad, rata a fost de 3,99 la mia de locuitori si au fost impuse câteva mãsuri obligatorii. Printre ele se numãrã si purtarea obligatorie a mãstii în spatiile publice deschise a tuturor persoanelor care au peste 5 ani, dar si interzicerea tuturor categoriilor de evenimente.

Ieri, municipiile Bârlad si Husi au înregistrat cele mai mari rate de îmbolnãviri cu noul coronavirus. De asemenea, comuna Botesti se alãturã celor douã municipii. Astfel, în aceste localitãti, mãstile devin obligatorii, iar evenimentele publice sunt interzise. Cea mai mare ratã de îmbolnãvire se înregistreazã în municipiul Bârlad: 3,99 de cazul la mia de locuitori, în municipiul Husi 3,74 si comuna Botesti 3,54. Potrivit hotãrârii adoptate de CJSU, în aceste localitãti începând de mâine, ora 00:00, pentru o perioadã de 14 zile, se instituie urmãtoarele mãsuri:

  1. obligativitatea purtãrii mãstii de protectie astfel încât sã acopere nasul si gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spatiile publice deschise.

2. interzicerea organizãrii si desfãsurãrii activitãtii cinematografelor, institutiilor de spectacole si/sau concerte.

3. interzicerea organizãrii si desfãsurãrii spectacolelor de tipul drive-in si organizãrii si desfãsurãrii în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice.

4. interzicerea activitãtii cu publicul a operatorilor economici care desfãsoarã activitãti de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/ sau bãuturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, în interiorul clãdirilor. Se permite prepararea hranei si comercializarea produselor alimentare si bãuturilor alcoolice si nealcoolice care nu se consumã în spatiile respective.

5. desfãsurarea activitãtii restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitãti de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unitãti. Se permite prepararea hranei si comercializarea produselor alimentare si bãuturilor alcoolice si nealcoolice care nu se consumã în spatiile respective.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta