„Amice, esti idiot !”

„Amice, esti idiot !”
man gets a shock with his home improvements

Chiar si idiotii mai au sansa, mai putin cei fara de speranta. Sigur, idiotul incurabil crede in permanenta ca el stie mai bine, cunoaste tot, ceilalti sunt niste prosti. Si chiar daca incerci sa-i aduci argumente, idiotul nu te va crede, fiinca el stie mai bine si este convins ca logica lui este invincibila. Daca […]

Chiar si idiotii mai au sansa, mai putin cei fara de speranta. Sigur, idiotul incurabil crede in permanenta ca el stie mai bine, cunoaste tot, ceilalti sunt niste prosti. Si chiar daca incerci sa-i aduci argumente, idiotul nu te va crede, fiinca el stie mai bine si este convins ca logica lui este invincibila. Daca incerci sa-l lamuresti si sa-i argumentezi ca nu este nici o dovada in ceea ce sustine, idiotul va incerca sa-ti explice cum sta cu oculta mondiala si cu teoriile conspirationiste. Chiar daca ii explici ca nici o persoana calificata in domeniul aflat in discutie, idiotul iti va replica ca acestia sunt parte componenta a conspiratiei, iar dovezile prezentate de acestia sunt mincinoase si fac parte din teoria conspiratiei.

Sa luam exemplul pandemiei. In UE se vorbeste de vaccinare obligatorie, certificatul verde  generalizat incepe sa devina o realitate. La noi in Romania, autoritatile se gasesc intre ciocan si nicovala, pe de o parte specialistii de la guvernare sunt convinsi de necesitatea adoptarii unor masuri ferme, iar pe de alta parte pentru a nu puncta negativ in optiunile electoratului, sunt nevoite sa bata pasul pe loc. „Dacii liberi” s-au pronuntat deja : „Fara certificat verde” si atunci ce sa faca politicienii, in special cei de la PSD?

Dupa esecul de ieri dintre discutiile avute intre premierul Ciuca si reprezentantii cultelor religioase, ce mai pot face guvernantii ?  Probabil o constrangere financiara catre primarii din mediul rural, un fel de santaj de tipul: „Lamuresti oamenii sa se vaccineze, domnule primar, ai banii, nu vrei atunci mai asteapta.”


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta