Analizeaza, gandeste, rezolva si da mai departe !!!

Analizeaza, gandeste, rezolva si da mai departe !!!
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Analizeaza, gandeste, rezolva si da mai departe !!!

Au de ce , sau la ce sa se intoarca vasluienii plecati in tarile din UE?  Aceasta intrebare as adresa-o tuturor candidatilor la alegerile parlamentare din Vaslui. Astazi, daca este sa judecam drept, oamenii care s-ar intoarce sa traiasca pe  propriile picioare, la ce s-ar intoarce ? Unii din fericire au la ce, altii n-au, […]

Au de ce , sau la ce sa se intoarca vasluienii plecati in tarile din UE?  Aceasta intrebare as adresa-o tuturor candidatilor la alegerile parlamentare din Vaslui. Astazi, daca este sa judecam drept, oamenii care s-ar intoarce sa traiasca pe  propriile picioare, la ce s-ar intoarce ? Unii din fericire au la ce, altii n-au, dar important este sa gasesti punctul ala de sprijin prin care poti muta Pamantul, parafrazandul pe Arhimede.

Acum ceva timp stateam de vorba cu un amic, care mi-a relatat un caz a unei familii de vasluieni,dint-un sat de razesi a carei atestare documentare se pierde in negura timpului, mai precis din anul 1399. Aceasta familie de tineri harnici si muncitori, doreau sa revina pe meleagurile natale si sa infiinteze o ferma, axata atat pe diferite plantatii de vegetale cat si pe cresterea animalelor, tinand cont de imensul potential agricol al zonei. Singurul inconvenient, lipsa unui consultant pe fonduri europene la primarie. Deasemenea spuneau acestia, oamenii zonei si din comunele invecinate au fost crescatori de animale, iar construirea unui abator ar reanvia aceasta traditie. Din cauza samsarilor, oamenii locului nu mai cresc animale iar pasunile sunt lasate in paragina, de aceea cu un abator in zona, probabil traditia cresterii animalelor ar renaste.

Peste putin timp va veni peste noi campania electorala, cel mai prost lucru care ni se poate intampla este ca stanga sa fie fluierata de dreapta si invers, iar in harmalaia rezultata, garantat ca nimic important, inclusiv doleantele acestei familii de vasluieni nu se vor mai auzi. Si iarasi vom mai pierde 4 ani din viata.De aceea nu cred ca este vorba cu cine votezi, important este sa nu mai lasi tara in mana celor care i-au voturile cu arcanul. Indiferent din ce oras esti sau in ce comuna sau sat vietuiesti, indiferent de optiunile tale politice, masura onestitatii tale este refuzul smecheriilor pe care o sa le incerce diversi politicieni.

Mai gandestete la smecheria psd-ista cu marirea pensiilor cu 40% si gandeste cu capul tau, de unde bani daca nu se fac investii aducatoare de profit. Crezi ca-i doare capul?  In toata istoria de 30 de ani a social-democratiei dambovitene, acesti smecherasi politici au avut numai gandirea de a pune mana pe putere, ca dupa aia ii punem noi cu “botu’ pe labe” pe fraierii care asteapta ce le-am promis!!! Gandeste bine la asta cand mergi la vot, pune-i pe smecherasii de la PSD cu “votu’ pe labe”.

 Priveste atent imprejur, gandeste-te singur la ce observi, iar ce gandesti este foarte  important sa transmiti  mai departe.


Distribuie articolul