Apa elixirul vietii

Apa elixirul vietii

Apa este temelia vietii noastre. Pentru supravietuirea noastra zilnica, organismul nostru are nevoie de apa. Omul poate supravietui o saptamana fara mancare, dar nu poate supravietui  mai mult de trei zile fara apa, 70% din fluidele corpului uman reprezinta apa. Apa pe care o bem zilnic reprezinta o valoare inestimabila pentru sanatatea noastra. Toti urmarim […]

Apa este temelia vietii noastre. Pentru supravietuirea noastra zilnica, organismul nostru are nevoie de apa. Omul poate supravietui o saptamana fara mancare, dar nu poate supravietui  mai mult de trei zile fara apa, 70% din fluidele corpului uman reprezinta apa. Apa pe care o bem zilnic reprezinta o valoare inestimabila pentru sanatatea noastra.

Toti urmarim la televizor sau de pe alte surse de informare situatia tarilor lipsite de apa, cum ar fi tari din Orientul Mijlociu, de exemplu Israel, care are resursele de apa potabila limitate la raul Iordan si a lacului Tiberias (principala sursa de apa potabila a Israelului). Aceste surse de apa au scazut constant in ultimii ani din cauza lipsei precipitatiilor.

Din fericire pentru noi romanii, apa nu reprezinta o resursa pentru care trebuie sa luptam, inca, cu vecinul, dar in Israel exista un conflict care dureaza de decenii despre insuficienta apei. Regiunea este extrem de arida si principala sursa de apa este raul Iordan, controlat in mare masura de Israel, palestinenilor ramanadu-le o cantitate insuficienta, deasemenea acestia nu au permisiunea sa foreze dupa apa in anumite sectoare controlate de israelieni.

Astazi se discuta aprins despre rachete si contrarachete care produc victime si distrugeri, de teroristi de militari, dar nimeni nu pomeneste de problema grava cu care se loveste populatia araba din regiunea Cisiordania Gaza, problema in urma careia cad victime si copii, batrani, din cauza lipsei de apa.

In fiecare conflict, toti se pozitioneaza de o parte sau de alta. Eu tin doar cu oamenii care mor din cauza nepasarii si cinismului unor politicieni, in privinta gestionarii apei. Eu tin cu oamenii care sufera de sete, dincolo de rachete, bombe si cred in pace, chiar daca in aceasta regiune pacea pare ceva de domeniul SF.


Distribuie articolul