Aplicarea învățăturilor în practică

Aplicarea învățăturilor în practică
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Aplicarea învățăturilor în practică

Lao Zi ne spune că „în loc să-i dai un pește unui om înfometat, mai bine învață-l să pescuiască”. Se spune că, într-o zi, reflectând la vorbele acestea, un călugăr se întorcea de la pescuit. Pe drum, a întâlnit un bătrân aproape mort de foame, care cerșea pe marginea drumului. Amintindu-și învățăturile Maestrului, călugărul a […]

Lao Zi ne spune că „în loc să-i dai un pește unui om înfometat, mai bine învață-l să pescuiască”. Se spune că, într-o zi, reflectând la vorbele acestea, un călugăr se întorcea de la pescuit. Pe drum, a întâlnit un bătrân aproape mort de foame, care cerșea pe marginea drumului. Amintindu-și învățăturile Maestrului, călugărul a început să-i explice bătrânului cum să aleagă lemnul, cum să-l taie pentru a face bățul de undiță, cum să aleagă firul, care sunt cele mai bune locuri pentru pescuit, și așa mai departe. Tocmai când îl lămurea ce momeală preferă anumiți pești, mâna întinsă a bătrânului înfometat a căzut. Acesta murise.

Acum, călugărul avea la dispoziție tot restul vieții pentru a învăța că toate, chiar și înțelepciunea, trebuie însoțite de altruism, bun simț și măsură.

( Noua Acropola )


Distribuie articolul