Arhiepiscopul Teodosie a ținut o slujbă de alungare a virusului! Noaptea, pe străzi, cu torțe și boxe

Arhiepiscopul Teodosie a ținut o slujbă de alungare a virusului! Noaptea, pe străzi, cu torțe și boxe
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Arhiepiscopul Teodosie a ținut o slujbă de alungare a virusului! Noaptea, pe străzi, cu torțe și boxe

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Locuitorii orașului Cogealac, din județul Constanța, au asistat marți seara la scene absolut surprinzătoare: o slujbă nocturnă anti-Covid oficiată de însuși Arhiepiscopul Tomisului și Constanței, Înalt Prea Sfințitul Teodosie! Întreaga procesiune a avut accente de Kusturica: prelatul ortodox, cu mască, mergând la pas pe străzi, în timp ce ținea slujba, […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Locuitorii orașului Cogealac, din județul Constanța, au asistat marți seara la scene absolut surprinzătoare: o slujbă nocturnă anti-Covid oficiată de însuși Arhiepiscopul Tomisului și Constanței, Înalt Prea Sfințitul Teodosie! Întreaga procesiune a avut accente de Kusturica: prelatul ortodox, cu mască, mergând la pas pe străzi, în timp ce ținea slujba, iar în urma sa o dubă cu boxe, care amplifica sunetul. Numeroși localnici au însoțit cortegiul cu torțe și icoane.

Arhiepiscopul Teodosie a fost chemat de primarul din Cogealac, pentru a-l ajuta să scoată virusul din oameni și să-l alunge din localitate. Prelatul a descins la fața locului cu un sobor de preoți.

De-a lungul timpului, românii s-au obișnuit cu slujbe ale preoților pentru alungarea secetei, îmbunarea naturii, salvarea recoltelor. Însă, din Evul Mediu și până azi, s-a apelat la bunăvoința lui Dumnezeu și pentru a fi oprite molimele. În anii 1800-1900, moaștele Sfântului Dumitru au fost scoase de câteva ori de către preoți în București, ca să fie alungate diverse epidemii. În unele cazuri, există mărturii că acest lucru chiar s-ar fi întâmplat.

Interesant este că IPS Teodosie a fost, în primele luni ale pandemiei, în linia întâi a celor care au nesocotit regulile și au îndemnat oamenii să neglijeze pericolul. A împărtășit enoriași cu aceeași linguriță, a ținut o nouă slujbă de Paște și a dat asigurări că în biserică nu e pericol de infectare.


Distribuie articolul