Arta numita, Natura

Arta numita, Natura

Aceasta, arta minunata pe care am primit-o gratis de la Dumnezeu, o vom avea asa cum o vom proteja. Din pacate in zilele noastre asistam ca niste martori tacuti, cum totul devine din ce in ce mai murdar, de parca pe nimeni nu ii mai intereseaza curatenia localitatii in care traieste. Ce este mai dezolant, […]

Aceasta, arta minunata pe care am primit-o gratis de la Dumnezeu, o vom avea asa cum o vom proteja. Din pacate in zilele noastre asistam ca niste martori tacuti, cum totul devine din ce in ce mai murdar, de parca pe nimeni nu ii mai intereseaza curatenia localitatii in care traieste.

Ce este mai dezolant, ca tot mai putini oameni au grija de curatenia din fata casei sau a blocului in care locuiesc si traiesc. Astfel aerul devine mai poluant cu nemijlocita implicare a noastra. De nenumarate ori suntem martori cand trecatorii de pe strada arunca pe jos ambalaje, tigari, hartii, de parca ei nu traiesc aici. O veche vorba spune, ca de felul cum se pastreaza curatenia asa este si inima omului. Cu alte cuvinte o inima curata nu va face murdarie, insa o inima murdara si indiferenta, da.

Schimbarea mentalitatii unei natiuni, depinde nemijlocit de felul fiecaruia de a actiona zilnic in relatiile cu ceilalti oameni din jur si de felul cum fiecare se raporteaza la mediul inconjurator.

Astazi, mai mult ca niciodata avem marea responsabilitate ca natura sa revina la ceea ce a fost odata. Sa cautam sa lasam la o parte atitudinea egoista numai de a ne folosi de ceea ce a creat Dumnezeu atat de perfect pentru om si sa incepem schimbarea in privinta poluarii mediului. Natura a devenit un organism cu plamanii tot mai afectati din cauza atitudinii noastre de a neglija cele mai elementare, elemente ale bunului simt, poluand totul in jur. Uneori chiar, prin simplu fapt ca asistam indiferenti .

Natura si mediul inconjurator, are nevoie de mine, de tine si de noi toti, nu conteaza cine esti, sau cum te cheama, astazi natura ne cheama, pe toti, la o colaborare de pe urma careia vom beneficia noi, oamenii. Sa pastram natura curata, iar rezultatele benefice nu vor intarzia sa apara.


Distribuie articolul