Asta da, Biserică! Papa Francisc se vaccinează săptămâna viitoare. „Există un negaționism suicidar”

Asta da, Biserică! Papa Francisc se vaccinează săptămâna viitoare. „Există un negaționism suicidar”
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Asta da, Biserică! Papa Francisc se vaccinează săptămâna viitoare. „Există un negaționism suicidar”

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Papa Francisc a anunțat sâmbătă că se va vaccina „săptămâna viitoare”. În interviul acordat televiziunii italiene Canale 5, Suveranul pontif a afirmat că opoziția față de vaccinul anti-Covid ține de un „negaționism suicidar”, transmite Agenția France Presse (AFP). „Săptămâna viitoare începem să o facem aici (la Vatican), și am o […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Papa Francisc a anunțat sâmbătă că se va vaccina „săptămâna viitoare”. În interviul acordat televiziunii italiene Canale 5, Suveranul pontif a afirmat că opoziția față de vaccinul anti-Covid ține de un „negaționism suicidar”, transmite Agenția France Presse (AFP).

„Săptămâna viitoare începem să o facem aici (la Vatican), și am o programare. Trebuie făcut”, a spus Papa, în interviul care va fi difuzat duminică seara, dar din care televiziunea a publicat extrase.

În fața vaccinului, „există un negaționism suicidar pe care nu aș ști să-l explic, dar astăzi trebuie să ne vaccinăm”.

„Cred că, din punct de vedere etic, toată lumea trebuie să se vaccineze. Este o alegere etică, pentru că nu riști doar sănătatea ta, viața ta, ci și viața altora”, explică Papa în acest interviu.

„Când eram copil, îmi amintesc că era o epidemie de poliomielită, din cauza căreia mulți copii au rămas paralizați, și așteptam cu disperare un vaccin. Apoi am crescut în umbra vaccinurilor – împotriva rujeolei, împotriva acestuia, împotriva aceluia -, vaccinuri care erau făcute copiilor”, și-a amintit primul Papă argentinian din istoria Bisericii Catolice.

„Nu știu de ce cineva spune: «Nu, vaccinul este periculos». Dar dacă doctorii îl prezintă ca un lucru care poate fi bun, care nu prezintă riscuri speciale, de ce să nu-l facem?”, a întrebat retoric Papa Francisc.

Atitudinea rațională a Suveranului pontif contrastează cu retorica bezmetică a unor conspirațoniștil din Biserica Ortodoxă Română (BOR), în frunte cu agitatorul profesionist de la Constanța, ÎPS Teodosie. Toate frazele Papei Francisc sunt o lecție de înțelepciune și bun-simț, pe care prelații BOR ar face bine să n-o piardă. Au ce învăța.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta