AstraZeneca un alt fel de razboi

AstraZeneca un alt fel de razboi

AstraZeneca a fost faultat de bun inceput. Nu le tin apararea dar, unele evenimente ma fac sa ma intreb, de ce autoritatile si media au alta masura, cand pomenesc de efectele adverse produse de Pfizer si Moderna, care sunt catalogate din start cu faptul ca nu exista dovezi, apoi dispar din media si se uita […]

AstraZeneca a fost faultat de bun inceput. Nu le tin apararea dar, unele evenimente ma fac sa ma intreb, de ce autoritatile si media au alta masura, cand pomenesc de efectele adverse produse de Pfizer si Moderna, care sunt catalogate din start cu faptul ca nu exista dovezi, apoi dispar din media si se uita de ele. Daca mai retineti una din fabricile Astra Zeneca din India a luat foc, in mod ciudat. Normal ca la cateva zile de la acest incident productia lor de vaccin a scazut justificat, dar autoritatile din statele UE au inceput sa ii stranga cu usa. Dupa ce si-au revenit, a inceput amplificarea efectelor adverse produse de vaccinul lor.

Desigur ca din punct de vedere stiintific, nu este asa de usor sa gasesti cu exactitate cauza in toate cazurile. Uneori esti pus in situatia de a cauta acul in carul cu fan, dar asta nu iti da dreptul de a te ascunde sub argumentul ca nu exista dovezi si sa afirmi ca vaccinul este sigur. Eroarea consta in logica de a spune ca ceva este adevarat pentru ca nu exista dovezi ca acel ceva este fals. Un alt exemplu in SUA anului 2010, raportul unei investigatii facuta pentru VAERS a scos la iveala faptul ca sunt raportate sub 1% din efectele secundare ale vaccinurilor, si sub 0,3% din cele ale medicamentelor in general.

Sa luam statistica referitoare la vaccinarea cu AstraZeneca, pana in prezent se estimeaza ca exista 17 milioane de oameni care s-au vaccinat cu acest vaccin si numai 30 de persoane au avut evenimente trombotice, aparent fara nici o legatura cu vaccinul. Problema care apare este urmatoarea, cu cat se vor vaccina mai multe persoane, exista posibilitatea tot statistic, ca unii sa aiba si alte boli. Este alegerea fiecaruia de a nu se vaccina.

Deasemenea, fiecare om cand ia o pastila sau face o injectie, ori urmeaza un tratament medical, o face pe propria raspundere. Fiecare decide in nume propriu asupra propriei persoane, asupra propriei sanatati si asupra propriei vieti. Nu trebuie sa ascultam pe altii, nu trebuie sa ne incredem in altii in proportie de 100% , ci trebuie sa avem incredere in primul rand in instinctul nostru. Oamenii sunt multi, sunt diversi, sunt condusi constient sau nu, unii sunt manipulati, altii au diverse interese, altii nu au acces la informatii corecte, in mod cert unii sunt speriati, disperati. Dar fiecare om trebuie sa hotarasca singur, cu propria minte, pe propriul corp si pe propria viata, sa-si asume responsabilitatea  si consecintele.

Revenind la afacerea AstraZeneca, este interesant ca tot mai multe state europene se retrag de pe frontul vaccinarii cu produsul englezo-suedez. O fi defect, asa cum speculeaza unii, sau europenii din UE s-au trezit si nu mai vor sa bage bani in pusculita Angliei, deocamdata nu putem sti.

Problema care ne priveste pe noi, romanii o reprezinta cerbicia si imobilismul cunoscut al autoritatilor noastre. Observam ca desi linia frontului se modifica zilnic, mai nou Franta si Germania au anuntat ca suspenda pe moment vaccinarea cu AstraZeneca, ai nostri sunt blocati in deciziile lor. Apar tot timpul si ne asigura ca totul merge conform planului, ca nu sunt probleme, ca unii raspandesc stiri false, mai ramane sa se instituie penalitati pentru defaimare si defetism. Asa orbire si imobilitism, probabil numai la batalia de la Stalingrad s-a mai vazut, locul in care zeci de mii de soldati romani au murit dupa ce au fost tarati intr-o aventura.

Nedumerirea mea este urmatoarea, ori decidentii nostri atata pot si atata gandesc, ceea ce este ingrijorator, sau au semnat cine stie ce si noi nu stim, iar acum acestia nu stiu cum sa mai „dreaga busuiocul”. Sau pur si simplu nu le pasa si trebuie sa consume munitia, daca tot au dat bani pe ea.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta