Ata de la mamaliga

Acum cateva zile, cred, am vazut la televizor cum un om disperat incerca sa-si dea foc, in semn de protest, pentru ca un patron nu i-a revendicat nu stiu ce doleanta personala. Ce este surprinzator, faptul ca noi, romanii, nu am pus niciodata mana pe bidonul cu benzina si pe chibrituri ca sa protestam impotriva […]

Acum cateva zile, cred, am vazut la televizor cum un om disperat incerca sa-si dea foc, in semn de protest, pentru ca un patron nu i-a revendicat nu stiu ce doleanta personala. Ce este surprinzator, faptul ca noi, romanii, nu am pus niciodata mana pe bidonul cu benzina si pe chibrituri ca sa protestam impotriva nelegiuirilor ce s-au savarsit din 1990 incoace.

Dupa 1990 cand presedinte era Ion Iliescu si partidului de suflet comitea cel mai mare jaf popular si national, oamenii fiind pradati de banii economisiti o viata intreaga la CEC, nici unul dintre cei pagubiti si jefuiti nu si-a dat foc, in semn de protest.

Mai este nevoie sa amintesc faptul ca tot cu Ion Iliescu si PSD-ul la conducere, s-a comis inca un jaf de proportii nationale. Social-democratii si-au impus varianta lor de „privatizare” asa zisa „cuponiada”, pe care timpul a dovedit-o a fi o mare frauda. Patrimoniul national a trecut in mana unor escroci, iar poporul a ramas numai cu buzele umflate. Nu am vazut pe nici un roman indignat ca a fost jefuita tara sa-si dea foc in semn de protest.

Tot pe timpul cand ministru de externe era Adrian Severin, un vajnic psd-ist, acesta a „negociat” cu Ucraina renuntarea de catre Romania a pretentiilor asupra nordului Bucovinei, in care intra si orasul Cernauti, si a sudului Basarabiei, teritoriu care nu a apartinut Ucrainei nicicand in istorie. Nici un roman nu si-a dat foc in semn de protest.

Iar acum, multi dintre psd-isti vizati sau nu, sunt printre primii pe liste pentru a nimeri in Parlament. Sunt de un cinism fara margini, va intreb inca o data cati dintre noi ne vom da foc, in semn de protest.

Si atunci mai intreb : Nu- asa ca a avut dreptate cel care a spus ca mamaliga, nu explodeaza ?  De ce ar exploda, daca nu mai are ce, romanii au ramas din pacate numai cu ata de taiat mamaliga. Am ramas cu ochii in soare dupa trei decenii de jaf, multi au preferat sa i-a calea pribegiei, fiind convinsi ca epiderma celor vizati este greu de dogorit de catre auto-incendiator.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta