Autobuze electrice (și) la Bârlad?

Autobuze electrice (și) la Bârlad?

By Mihai Botez – Deputat  USR-PLUS Vaslui – Presedinte Filiala Judeteana USR Vaslui Astăzi, Consiliul Local Bârlad va analiza un proiect de hotărâre care, în cele din urmă, ar putea crea premisele transportului public electric și la Bârlad. Nu este clar încă care este orizontul de timp pentru achiziționarea autobuzelor electrice, însă sper că se […]

By Mihai Botez – Deputat  USR-PLUS Vaslui – Presedinte Filiala Judeteana USR Vaslui

Astăzi, Consiliul Local Bârlad va analiza un proiect de hotărâre care, în cele din urmă, ar putea crea premisele transportului public electric și la Bârlad. Nu este clar încă care este orizontul de timp pentru achiziționarea autobuzelor electrice, însă sper că se vor aduce clarificări cât mai curând.

Mai multe detalii aici https://bit.ly/36h84Wa

În luna martie a anului trecut, o altă licitație organizată de Primăria Bârlad pentru achiziționarea a 10 autobuze electrice nu și-a găsit un ofertant. Sper ca de această dată licitația să fie una care să își găsească ofertantul, iar autobuzele electrice să poată fi puse în circulație cât mai rapid.

Transportul electric este o realitate deja în multe dintre municipiile României. Acum, în Bârlad, autobuzele care asigură transportul public sunt poluante și uzate moral.

De asemenea, sper că acesta este doar începutul pentru o întreagă serie de proiecte finanțate din fondurile europene puse la dispoziție prin Pactul Verde European. Avem oportunitatea să le oferim bârlădenilor un mediu sănătos cu finanțare europeană și este datoria noastră să facem din acest lucru o realitate.

P.S: Aș propune și includerea zonei Prodana într-un viitor traseu. Dacă vrem să readucem la viață acest loc, trebuie să îl amenajăm, și de asemenea, să asigurăm o conexiune rapidă cu orașul.


Distribuie articolul