Babuinii din varful piramidei sociale !!!

Babuinii din varful piramidei sociale !!!
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Babuinii din varful piramidei sociale !!!

In legatura cu aceasta, doresc sa intreb pe decidentii nostri unde pleaca viitorul nostru?  Deseori imi pun o intrebare prosteasca, daca cei care ne conduc sunt cei mai talentati romani si cum ar arata Romania condusa de cei mai talentati cetateni? Derivata acestei intrebari poate fi, de ce statul nu-i apara si ocroteste pe cei […]

In legatura cu aceasta, doresc sa intreb pe decidentii nostri unde pleaca viitorul nostru?  Deseori imi pun o intrebare prosteasca, daca cei care ne conduc sunt cei mai talentati romani si cum ar arata Romania condusa de cei mai talentati cetateni? Derivata acestei intrebari poate fi, de ce statul nu-i apara si ocroteste pe cei mai destepti dintre noi si de ce in fruntea natiunii urca in general babuinii ?

Sunt complet de acord, nu a existat si nu va exista niciodata o societate in care toti oamenii sunt egali. Teoretic, oamenii sunt egali in fata legii, dar numai teoretic, deoarece oamenii sunt diferiti, unul este destept, altul prost, unul crede in Dumnezeu, altul este ateu, unul este bogat , altul sarac, etc. Cum pot fi egali acesti oameni? Totusi, nu intotdeauna omul harnic si destept ajunge in varful piramidei sociale. De multe ori, varful piramidei este resedinta doar a nulitatilor agresive pe care eu le numesc babuini, aceste primate din savana africana sunt totusi niste maimute sangeroase pe care este bine sa nu le superi.

Societatile civilizate catre care noi tindem, au incercat si unele chiar au reusit sa elaboreze mecanisme de anihilare a nulitatilor si escrocilor. O natiune este civilizata atunci cand numarul oamenilor destepti propulsati spre varful piramidei sociale e mai mare decat al babuinilor, pentru ca nu nulitatile ridica o tara, ci oamenii inteligenti, nu cretinii fac imaginea tarii, ci desteptii, talentatii. De aceea , nu trogloditii, nulitatile si “descurcaretii” unei tari trebuie sa stea in capul tarii, ci oamenii de valoare.

Avem astazi in Romania, atatia oameni de valoare autentica, savanti, profesori, scriitori, actori etc., care fac imaginea acestei tari, dar pe care statul nu-i pazeste, asa cum isi pazeste si ocroteste babuinii de sus carora le asigura garda de corp, masina cu girofar, pensie speciala, etc. Peste ani nimeni nu-si va mai aminti de un oarecare grangur politic de la centru, sau vreun babuin politic din teritoriu, catarat in varful piramidei, in schimb un profesor renumit, un sportiv celebru, un savant apreciat pe plan intern si international, vor continua sa dainuie si sa ne reprezinte ca spiritualitate si cultura.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta