Bazinul de înot olimpic din municipiul Vaslui a primit undă verde pentru finanțare

Bazinul de înot olimpic din municipiul Vaslui a primit undă verde pentru finanțare
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Bazinul de înot olimpic din municipiul Vaslui a primit undă verde pentru finanțare

( Ciobanu Danut  – estnews.ro ) Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a participat la Ministerul Dezvoltării la Comisia Interministerială privind aprobarea bazinului de înot. „Am fost prezent în sală și am obținut votul tuturor membrilor comisiei interministeriale. Am mai făcut un pas înainte! Ultimul pas este emiterea unei hotărâri de guvern, prin care se va […]

( Ciobanu Danut  – estnews.ro )

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a participat la Ministerul Dezvoltării la Comisia Interministerială privind aprobarea bazinului de înot.

„Am fost prezent în sală și am obținut votul tuturor membrilor comisiei interministeriale. Am mai făcut un pas înainte! Ultimul pas este emiterea unei hotărâri de guvern, prin care se va eșalona și finanța acest obiectiv. Este un obiectiv complex cu o mare valoare, care va prinde contur în municipiul nostru”, a spus Vasile Pavăl.

Consiliul Local (CL) Vaslui a actualizat devizul general, pentru proiectul privind construcția bazinului de înot olimpic. Conform modificărilor legislative, pentru acoperirea cheltuielilor efectuate de Compania Națională de Investiții (CNI) cu activitățile necesare realizării obiectivelor de investiții, în devizul general al lucrării se vor prevedea cheltuieli forfetare în cuantum de 8% din valoarea devizului. Aceste sume constituie venituri proprii ale CNI.

Astfel, valoarea totală a investiției este de 97.129.067 lei (cu TVA). Valoarea finanțată de municipiul Vaslui rămâne aceeași, în cuantum de 1.544.544 (cu TVA).

În cursul lunii noiembrie 2020, CL Vaslui a aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru bazinul de înot olimpic. Investiţia se va realiza pe strada Decebal, în vecinătatea Complexului Sportiv Municipal Vaslui.

Clădirea va fi organizată astfel: subsol – spaţii tehnice; parter- bazin olimpic, bazin antrenamente, bazin copii, birouri, vestiare, saune, grupuri sanitare, duşuri, holuri de acces; etaj 1 – tribune, birouri, vestiare, grupuri sanitare şi holuri de acces.

De asemenea, pe amplasament se vor amenaja alei pietonale, alei de acces auto, 70 de parcaje pentru autovehicule mici, dintre care 6 locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi 3 locuri pentru autocare.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta