Boala poporului nu omoara Omul !!!

Boala poporului nu omoara Omul !!!

   Noi romanii, suntem mari mesteri la confectionarea miturilor si a metaforelor. Popoarele si tarile din jurul nostru isi fauresc istoria la propriu si la timpul prezent, in timp ce noi romanii, compunem mituri, etalandu-ne vocatia folclorica. Drept rezultat, după trei decenii de delir politic, intram în anul 2021 peste putin timp, cu o geanta […]

   Noi romanii, suntem mari mesteri la confectionarea miturilor si a metaforelor. Popoarele si tarile din jurul nostru isi fauresc istoria la propriu si la timpul prezent, in timp ce noi romanii, compunem mituri, etalandu-ne vocatia folclorica. Drept rezultat, după trei decenii de delir politic, intram în anul 2021 peste putin timp, cu o geanta plina cu mituri si balade triste și pupam iconite cu ingeri si sfinti.

Romanii care in anii grei ai comunismului, au nascut infinit mai multi lingai ai sistemului decat dizidenti, in acesti 30 de ani au validat in scrutinuri electorale  cea mai cinica si ipocrita clasa politica, ajungand astazi sa avem cel mai mare numar de lideri politici, pe metrul patrat, din UE. Toti acesti “politicieni” declarandu-se salvatori ai patriei, mai mult observam ca acesti “lideri” sunt mai mult scosi din sacul cu metafore a jurnalistilor, decat in realitate.

Daca anumiti jurnalisti, analisti politici , in cei 30 de ani au scos aidoma unor iluzionisti de la circ, atatia “lideri politici”, pe care personal nu-i disting, as dori sa pun cateva intrebari acestor “descoperitori” de talente politice. Intrebari la care nu gasesc raspuns in sacul cu metafore invocate de acestia vreme de 30 de ani.

In primul rand dupa Revolutia din 1989, ma intereseaza care sunt valorile “renascute” in cei 30 de ani?

Daca in 1989 am avut o Revolutie indreptata impotriva comunismului in principal si impotriva lui Ceausescu in particular, cum se face ca inca suntem sub dominatia comunistilor transformati in psd-isti in care reprezentantii lor ocupa si astazi posture-cheie in Romania?

Dupa 30 de ani de la momentul 1989, lumea vrea sa stie “ cine a tras in noi?”, cine a luptat si impotriva cui ? La aceasta “lupta” a participat si poporul cel prost, sau acesta a fost folosit numai pe post de figurant, iar lupta pentru preluarea puterii a fost numai a “frumoasei si desteptei” aripi a securistilor si comunistilor adunati in numele trandafirului rosu.

Nu stiu daca cineva va reusi sa raspunda la aceste intrebari, dar hai sa fim de acord ca scrierea istoriei este domeniul specialistilor si ca avem nevoie de o istorie scrisa de istorici. Cand istoricii tac, istoria o poate lua razna, lucru de nedorit pentru ca mai devreme sau mai tarziu istoria se razbuna pe noi. Iar, noi ca sa pun o intrebare metaforica, noi cine suntem? Fauritori sau consumatori de istorie? Probabil si una si alta, dar trebuie sa-i lasam pa istorici sa-si spuna parerea, pe care-i invit sa purceada la discutii, oricum , numai din discutii se naste adevarul.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta