Bucuria Craciunului

Bucuria Craciunului

Daca viata este destul de grea,  pensiile si salariile sunt mici, ni se pare ca din toate acestea nu prea avem motive de bucurie. Dar oare este bine sa lasam, sa treaca bucuria Craciunului pe langa noi? Personal zic ca nu. Nu trebuie sa uitam cu adevarat care este rostul nostru pe acest pamant. Acum […]

Daca viata este destul de grea,  pensiile si salariile sunt mici, ni se pare ca din toate acestea nu prea avem motive de bucurie. Dar oare este bine sa lasam, sa treaca bucuria Craciunului pe langa noi? Personal zic ca nu. Nu trebuie sa uitam cu adevarat care este rostul nostru pe acest pamant.

Acum de sarbatori, este momentul, sa inchidem ochii pentru a vedea Lumina. De Sarbatoarea Craciunului sa fim cu ochii inchisi si cu inima spre adevarata Imparatie spre care ne indreptam noi, crestinii. Sa nu uitam ca, de Craciun, Imparatia noastra este in alta parte, iar Imparatul nostru se naste in aceasta sfanta zi. Sa nu uitam nici datoria care o avem fata de urmasii nostri. Sa ne amintim ca putem sa ne ingrijim de tara pe care urmasii nostri o vor stapani dupa noi si toate acestea sa le facem prin puterea exemplului.

Sa fim constienti, ca fiecare va fi judecat in ceea ce va fi gasit ca a pacatuit, iar fiecare se va prezenta in fata lui Dumnezeu cu faptele bune sau rele pe care le-a facut in viata. Rasplata? La capătul drumului sta seninătatea aceluia care știe că și-a împlinit datoria de om.

Sa ne amintim de cuvintele lui Iisus: „Dati Cezarului cele ce sunt ale Cezarului și lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu” (Matei 22; 21) si sa incercam macar in aceasta sfanta zi sa nu ne lasam stricati de coruptia din jur.

Sa intampinam Nașterea Domnului cu bucurie,  in sanul familiei, cu mulțumiri inaintea lui Dumnezeu pentru anul care a trecut și pentru puterea data noua de a le rabda pe toate fara a slabi în credința. Sa avem dragoste si intelegere fata de cei de langă noi.

Vă urez din inimă ca Nașterea Domnului sa va umple de lumină, iar noul an sa fie mai bun, mai bland și plin de roade.


Distribuie articolul