Canalul Suez a fost deblocat, nava Ever Green fiind repusă pe linia de plutire

Canalul Suez a fost deblocat, nava Ever Green fiind repusă pe linia de plutire
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Canalul Suez a fost deblocat, nava Ever Green fiind repusă pe linia de plutire

( Laurentiu Gheorghe – Revista22 ) Nava Ever Green care eșuase în urmă cu o săptămână blocând Canalul Suez a fost eliberată și tractată de remorchere, circulația urmând a fi reluată în cel mai scurt timp, au anunțat autoritățile egiptene. Traficul pe Canalul Suez, care face legătura între Marea Roşie şi Marea Mediterană, va intra […]

( Laurentiu Gheorghe – Revista22 )

Nava Ever Green care eșuase în urmă cu o săptămână blocând Canalul Suez a fost eliberată și tractată de remorchere, circulația urmând a fi reluată în cel mai scurt timp, au anunțat autoritățile egiptene.

Traficul pe Canalul Suez, care face legătura între Marea Roşie şi Marea Mediterană, va intra treptat în normalitate. Aproximativ 450 de nave erau blocate din cauza incidentului maritim.

Nava Ever Given, care are lungimea de aproximativ 400 de metri, lăţimea de 59 de metri şi capacitatea de peste 200.000 de tone, eşuase marţea trecută, blocându-se transversal pe Canalul Suez, în Egipt.

Nava portcontainer, înregistrată în Panama şi utilizată de compania taiwaneză Evergreen Marine, se deplasa din China spre portul olandez Rotterdam.

Canalul Suez face legătura între Marea Roşie şi Marea Mediterană, oferind cea mai scurtă rută maritimă între Asia şi Europa. Aproximativ 12% dintre schimburile comerciale globale tranzitează Canalul Suez.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta