Când intelectul este slab, convingerile sunt solide.

Când intelectul este slab, convingerile sunt solide.
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Când intelectul este slab, convingerile sunt solide.

Ca orice vasluian când ciocnesc un pahar cu cineva spun și eu „Hai noroc”. Din păcate nu o sa auzim niciodată în Vaslui toasturi de genul „Hai minte”, aici în Vaslui se cere doar noroc. Pentru ca ce altceva, daca nu norocul, ar ajuta un vasluian sa reziste în toată aceasta nebunie și anume norocul […]

Ca orice vasluian când ciocnesc un pahar cu cineva spun și eu „Hai noroc”. Din păcate nu o sa auzim niciodată în Vaslui toasturi de genul „Hai minte”, aici în Vaslui se cere doar noroc. Pentru ca ce altceva, daca nu norocul, ar ajuta un vasluian sa reziste în toată aceasta nebunie și anume norocul de a uita. Vasluienii au noroc de memorie scurta și în fiecare toamna de vin bun si gata pana la următoarele alegeri uita de la mana pana la gura.

Probabil, observând aceasta tendința a vasluianului de a bea și de a uita, unele forte malefice au decis sa toarne în el pana acestuia i se va sterge memoria, devenind o simpla mașinărie de vot. Dușmanul a acționat viclean și cinic, în loc sa arunce în noi cu grenade și bombe, care poate ne-ar fi trezit la realitate,  a început prin a arunca în noi cu baruri, cazinouri, crâșme, etc.. In Vaslui s-au înmulțit crâșmele precum ciupercile și odată cu acestea s-au înmulțit și uitările vasluienilor. astfel în fiecare dimineața multi vasluieni când se trezesc încearcă să-și aducă aminte cine sunt, de unde vin și încotro doreau sa meargă.

Gândindu-se și scărpinându-se în creștetul capului, vasluianul nostru iese din casa hotărât să-și reamintească cine este, dar se poticnește în primul bar care oricum ii apare în fata și uita de ce a ieșit din casa. In fiecare cartier și pe fiecare strada din Vaslui, găsești cel puțin o cârciuma, unele deschise non-stop. Oricine ajunge în Vaslui crede ca noi vasluienii o ținem într-un chef total tot anul. Mai grav este ca vasluianul a pierdut și cultura băutului, în baruri nu mai auzim muzica populara strămoșeasca, ci numai manele. Daca vor continua asa, în 2024 vasluienii vor uita curând și de facturile mari la curent și gaze, de pensiile speciale, de sărăcie și de salariile mici.

Chiar asa, la ce să-ți folosească memoria, daca ai acces la atâtea crâșme și la atâta băutura. Iar, în timpul în care vasluianul bea și doarme dupa un chef strașnic, cineva ii creeaza un nou destin, o noua credința și de ce nu o noua istorie. Si uite asa vasluianul nostru se trezește iubitor de manipulări socialiste și rusești, iar Occidentul ii pare tot mai fascist prin aburii mahmurelii.

Hai noroc, vasluieni !


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta