Cand vorbele… vor face vanatai!!!

Cand vorbele… vor face vanatai!!!
Woman reading newspaper on a couch ***These are our own 3D generic designs. They do not infringe on any copyrighted designs.***

De cand Judetul  Vaslui are “norocul” sa aiba mai multe publicatii jurnalistice, au aparut mai multi amatori  care-si dau cu parerea. De regula acestia nu produc opinii sau idei. Cei mai inofensivi dintre ei produc numai vorbe. De cand avem atatea publicatii , parca traim sub dictatura nemiloasa a flecarerii. Cred ca am dreptate cand […]

De cand Judetul  Vaslui are “norocul” sa aiba mai multe publicatii jurnalistice, au aparut mai multi amatori  care-si dau cu parerea. De regula acestia nu produc opinii sau idei. Cei mai inofensivi dintre ei produc numai vorbe. De cand avem atatea publicatii , parca traim sub dictatura nemiloasa a flecarerii. Cred ca am dreptate cand afirm ca pe langa vanitatea ieftina, aroganta, duplicitatea, demagogia, putem pune pe primul loc flecareala sau trancaneala.

Privind  lucrurile din acest punct de vedere, avem un Vaslui muncitor, un Vaslui suferind, un Vaslui fericit, un Vaslui optimist, dar si un Vaslui nostalgic, dar peste toate acestea se inalta semet si falnic Vasluiul trancanitor. Putem constata, ca noi confundam libertatea si democratia, transparenta  si dreptul la opinie cu trancaneala, cu hazardul in probleme sensibile, cu punerea viitorului nostru in mainile unor indivizi fara Dumnezeu si empatie pentru oameni.

Am crezut ca mai multa presa inseamna mai multa democratie, transparenta  si libera exprimare. Constat ca nu este de loc asa. La noi mai multa presa inseamna,  mai multa vorbaraie fara consecinte. Aceasta in cel mai fericit caz deoarece exista si flecareala cu consecinte, care polueaza spatiul public, intoxica, manipuleaza si dezinformeaza. Din acest motiv nu exista inca un proiect unanim acceptat de catre persoanele responsabile de pe aceste meleaguri.

Un proiect acceptat unanim,  pentru un Vaslui integrat in secolul XXI va aparea doar atunci cand vom trece de la trancaneala la fapte si cand vorbele vor face….vanatai.


Distribuie articolul