Ce drum alegi, banii sau viata ?

Ce drum alegi, banii sau viata ?

 Sa le luam pe rand. Vrei sa muncesti pentru bani si functii, OK, treci prin toate etapele de pregatire scolara, esti un elev si apoi un student eminent de nota 10 si ai la activ o serie de victorii personale. Partea mai putin buna e ca ceea ce inveti este pentru a deveni un vazator […]

 Sa le luam pe rand. Vrei sa muncesti pentru bani si functii, OK, treci prin toate etapele de pregatire scolara, esti un elev si apoi un student eminent de nota 10 si ai la activ o serie de victorii personale. Partea mai putin buna e ca ceea ce inveti este pentru a deveni un vazator si un sclav. Incepi sa faci proiecte, sa lucrezi pe gratis, doar-doar te angajeaza cineva. Intr-o zi reusesti sa fii bagat inseama si ajungi sa te angajezi intr-o firma bun, dar pe un post pe care-l urasti si pentru o cauza care nu este si a ta. Anii trec, devii din ce in ce mai bun, salariul creste, esti promovat, dar nu esti implinit. Ajungi in cele din urma la pensie si te intrebi, daca ai contat in viata asta si daca te simti implinit.Raspunsul sigur nu-ti convine, dar sa trecem la al doilea drum contrar primului.

Telul si aspiratiile tale sunt mai mari decat confortul unui salariu. De aceea vezi care sunt pasiunile tale, intr-un cuvant la ce esti bun, si cauti sa conectezi acele pasiuni cu ceva cu adevarat important si maret. Daca nu ai nici o idee, atunci sugestia mea este sa te concentrezi si sa experimentezi mai multe domenii. Indentifica-ti valorile si vezi cum poti combina pasiunile personale cu valorile proprii.

Poate visul tau este sa ai propria firma in care sa-ti instaurezi propriile idei si valori, sau sa devii scriitor, ori poate politician, intrebarea este cum potin sa pornesti de jos ca sa ajungi acolo?

Poate pare putin fantastic, dar in loc sa-ti faci un portofoliu ca sa angajeze cineva, mai bine te angajezi la firma ta ideala, care este pe aceeasi lungime de unda cu valorile si aspiratiile tale. Pentru aceasta, trebuie sa fii dispus sa faci tot posibilul sa devii om de baza, sa inveti ceea ce trebuie sa inveti, sa muncesti pe gratis. Probabil multi vor zice, nu multumesc, munca voluntara o faceam cand eram foarte tanar. Corect, dar diferenta este ca o faceai ca sa-ti vinzi marfa pentru a fi acceptat. Acum esti dispus sa muncesti doar pentru ca nu-ti place sa lucrezi, poate pe bani grei, in nici o firma? Daca vrei sa-ti indeplinesti visul, esti dispus sa muncesti, doar pentru ca ceea ce faci te implineste si eventual iti va aduce si venit?

Personal , cred ca pot spune acum uitandu-ma in urma ca am contat prin deciziile si actiunile mele. Intrebarea este, daca si tu poti?


Distribuie articolul