Si va veni inceputul de iarna a anului 2020, se vor organiza alegeri, cum s-au mai organizat in Romania de atatea ori, se va duce si ziua alegerilor, acestea vor fi validate ca de fiecare data, iar noi ne vom lamenta ca altadata. Apoi va veni iarna geroasa peste Romania, cu ninsori si sanii cu zurgalai, trase de cai cu hamuri rosii sau galbene. Si se va duce si aceasta iarna se vor topi zapezile si promisiunile electorale, ca un vis de tinerete printre anii trecatori.
Totusi, ce facem mai departe, deoarece tara se duce la fund? Astazi in Romania, nici o problema nu se hotaraste, fara concursul si participarea „mafiei politice”. Mafia politica este azi principalul motor care trage Romania la fund. De aceea am o intrebare pentru clasa politica actuala si care va rezulta in urma alegerilor din 6 decembrie. Viitoarea guvernare va avea curajul sa ia taurul de coarne pentru a opri motorul mafiei politice si a salva tara?
Frumoase timpuri, bune obiceiuri mai aveam noi romanii in vremea marilor domnitori ai nostri din Evul Mediu. Dreptatea se facea pe loc, fara procurori, fara Curtea de Apel, fara interpelari in Parlament sau la CCR. Cel mazilit și hulit pe nedrept, cand revenea în vechea funcție, nu-si făcea probleme si organiza niste represiuni politice de toata frumusetea. Si nu temea de ziare, nu-l deranja reactia opozitiei. Cineva va spune sigur acele vremuri erau barbare si nedemocratice. Poate, dar cum se face ca Moldova si Tara Romaneasca pe atunci se hraneau singure, nu imprumutau bani de la organismele internationale, ba din potriva plateau tribut turcilor, care incarcate cu aur, argint, blanuri, etc. si tot mai ramaneau resurse ca sa nu moara de foame oamenii si sa se ridice mandre si frumoase manastiri si biserici care au reziatat secole de le admiram si astazi.
Iata, noi, de 30 de ani traim intr-un regim democratic, suntem in UE si NATO, turcii si tatarii nu ne mai jefuiesc, dar, romanii traiesc cu salarii si pensii de mizerie si mai important nu se mai construieste nimic. Ce am facut noi in acesti 30 de ani in afara ca am distrus tot? Atunci de ce este mai democratic si uman un regim care nu poate construi nimic, dar distruge tot ceea ce s-a construit in trecut?
In ceea ce priveste paralela cu istoria, eu unul sunt incantat de trecutul nostru medieval, ii admir pe voievozii care au ctitorit si au pastrat aceata tara, chiar daca pe la unele ospete marele nostru Stefan cel Mare, omora fara judet. Dar cum ar fi trebuit sa procedeze marele voievod cu haita de boieri care sfasiau si “beleau”, tara? Sa-i demita constitutional, sa-i treaca in opozitie ca de acolo acestia sa-l poata “beli” pe el?
Traim astazi, totusi într-un stat de drept și exista norme și metode civilizate de luptă împotriva boierilor, invechiti în rele, care pradă si nenorocesc această tara. De ce să le scoatem ochii, când ei au nevoie de lumina lor, sa zicem, pentru a lucra in carierele de piatra, de unde vor scoate piatra ca sa putem sa construim spitale si autostrazi,
Eu asa inteleg istoria, ca o carte de invatatura, dar nu ca un cod penal. Și prin ce este nedemocratică o asemenea intelegere a istoriei noastre nationale, stimati romani?