Ce intelegem prin a fi un bun crestin ?

Ce intelegem prin a fi un bun crestin ?

Adevarata credinta crestina se preda cu, fapta si nu vorba. Nu mergand impotriva societatii, nu prin revolte sau proteste, ci prin puterea exemplului. Fii tu un bun crestin si fa in asa fel incat ceilalti sa isi doreasca sa traiasca asa cum o faci tu. Nu semanand discordie, nu silind lumea sa accepte adevarul tau, […]

Adevarata credinta crestina se preda cu, fapta si nu vorba. Nu mergand impotriva societatii, nu prin revolte sau proteste, ci prin puterea exemplului. Fii tu un bun crestin si fa in asa fel incat ceilalti sa isi doreasca sa traiasca asa cum o faci tu. Nu semanand discordie, nu silind lumea sa accepte adevarul tau, deoarece aceste atitudini ii indeparteaza si mai mult pe cei nehotarati.

Daca te intreaba cineva despre credinta, raspunde-i, dar nu insista sa-i impui adevarul tau,  deoarece vremea misionarilor de la inceputul crestinismului a trecut. Credeti ca oamenii nu au auzit de ISUS, de miracolul Invierii, de cuvantul Scripturii, cine esti tu sa il repeti continuu daca, omul nu vrea sa asculte.

Adevarata credinta sta in mintea si inimile noastre. Imparatia lui Dumnezeu nu are nimic de-a face cu statul. Daca esti cu adevarat crestin, nu te temi nici de lege, nici de legiutori si nici de cei care impartasesc alta credinta. Iti asumi credinta in ISUS si atat.

Pentru a fi un bun crestin ajuta-l dezinteresat, pe cel care iti cere ajutorul, daca cineva vrea un sfat de la tine, nu fugi nu te retine, daca cineva te intreaba daca esti crestin raspunde-i nu te sfii. Dar nu sili pe cineva sa-si asume credinta crestina daca el nu este pregatit pentru aceasta. De ce, confundam statul si societatea cu Dumnezeu, prietenul cu dusmanul, necredinciosul cu ispita ?

Astazi fiecare are libertatea de a alege ce isi doreste. Cine suntem noi sa anulam aceasta libertate? Imparatia lui Dumnezeu este inauntrul nostru, nu la guvern, nu la parlament, nu la proteste si nu la scoala. Adevarata invatatura crestina o da doar fapta, iar prin aceasta ceilalti cand vor vedea bunatatea crestina, vor incepe sa inteleaga ADEVARUL.

Dar cand unii propovaduiesc despre ISUS, doar cu gura, iar faptele lor nu ii deosebesc de cei din jur, sau mai rau ii inraiesc, inseamna ca acei oameni nu se afla pe drumul cel bun. Sa nu credem ca este crestineste sa semanam ura, discordie, fiinca ceilalti au alt crez. Nu statul trebuie sa fie crestin, ci fiecare dintre noi in parte, iar daca vom crestinii care trebuie sa fim, nimeni nu va putea sa puna la indoiala ADEVARUL.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta