Cea mai mare greseala intr-o confruntare de orice fel, este sa-ti desconsideri adversarul.

Cea mai mare greseala intr-o confruntare de orice fel,  este sa-ti desconsideri adversarul.
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Cea mai mare greseala intr-o confruntare de orice fel, este sa-ti desconsideri adversarul.

Majoritatea romanilor, dupa terminarea alegerilor parlamentare vad ca sunt relaxati, multi privesc amuzati si indiferenti faptul ca AUR a intrat in Parlament cu un scor foarte bun. Vreau sa va reamintesc ca,  dictaturile in lume si aici ma refer la Germania lui Hitler, sau Italia lui Mussolini, iar la noi in Romania regimul legionar a […]

Majoritatea romanilor, dupa terminarea alegerilor parlamentare vad ca sunt relaxati, multi privesc amuzati si indiferenti faptul ca AUR a intrat in Parlament cu un scor foarte bun. Vreau sa va reamintesc ca,  dictaturile in lume si aici ma refer la Germania lui Hitler, sau Italia lui Mussolini, iar la noi in Romania regimul legionar a lui Corneliu  Zelea Codreanu,  s-au instaurat pe fondul unei societati corupte rupta de necazurile oamenilor, oamenii nevoiasi fiind tinuti intr-o bezna educationala si in saracie. In zilele acestea in Romania, avem aceasta supa primordiala, mai lipseste doar focul sa o incalzim. Trist, foarte trist ca dupa 30 de ani de democratie am ajuns aici din cauza greselilor politice si a politicienilor corupti, care nu au inteles ca a crescut o noua generatie care cere un loc in societate. In Europa  avem un Salvini in Italia, un Orban in Ungaria, neo-nazisti in Germania, acum avem si in Romania fenomenul AUR, oare ce spune asta despre mentalul unora care repeta istoria cam in aceleasi tari ?

Citind niste articole, am descoperit un lucru interesant si anume ca toate fratiile cruce au sustinut partidul AUR. Initial m-am mirat deoarece stiam ca nu mai exista de mult asemenea retele indrumate direct de biserica ortodoxa. Daca asa ceva este adevarat, ar trebui sa fie un semnal de alarma foarte serios. Studiind fenomenul in urma cu cativa ani am descoperit  faptul ca fratiile ortodoxe au o istorie nefericita in Romania si le credeam disparute, dupa instaurarea regimului comunist. Aceste fratii de cruce au fost in perioada interbelica un instrument de indoctrinare a tinerilor legionari, fiind organizate de Corneliu Zelea Codreanu.

Am incercat sa fac niste speculatii punand cap la cap niste fapte petrecute in Romania in urma cu mai bine de un deceniu. Mitropolitul Clujului, Bartolomeu Anania, a iscat un mare scandal cand a infiintat o astfel de fratie ortodoxa. IPS Bartolomeu Anania a contactat mai multe personalitati care se bucurau de notorietate in Ardeal, dupa dezvaluirea facuta in mass-media, toti acesti oameni au negat ca ar fi fost contactati de mitropolit. La fel ca multi alti preoti de rit ortodox si Bartolomeu Anania a fost legionar in tinerete, iar legatura dintre trecutul lui si fratia ortodoxa s-a facut automat. Unul din senatorii AUR este nimeni alta decat avocata IPS Arhiepiscopul Tomisului Teodosie, pe numele ei Diana Sosoaca, ma intreb oare nu a fost influentata in vreun fel de acesta, mai ales tinand cont de iesirile acestuia dinainte de alegeri.

Sa speram ca acestea raman numai la stadiul de simple speculatii, in caz contrar implicarea unor preoti din BOR  in organizarea unor retele de sustinere a unui partid de inspiratie legionara, nu are cum sa se termine bine pentru nimeni, am mai vazut asta in istorie.

Dar cand de trei decenii educatia multora este facuta la galeria de fotbal, cine sa mai invete istoria propriei sale tari ?


Distribuie articolul