„Cei de la AUR au spulberat în Suceava, Neamț. Voturile din zona mănăstirilor – măicuțe, călugări, enoriași – s-au dus aproape exclusiv către ei”

„Cei de la AUR au spulberat în Suceava, Neamț. Voturile din zona mănăstirilor – măicuțe, călugări, enoriași – s-au dus aproape exclusiv către ei”
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • „Cei de la AUR au spulberat în Suceava, Neamț. Voturile din zona mănăstirilor – măicuțe, călugări, enoriași – s-au dus aproape exclusiv către ei”

(Redacţia _ Ziaristii.ro ) Discursul conspiraționist, fluturarea sloganurilor bisericești și naționaliste de către AUR au atras ca un magnet, la alegeri, voturile celor care au susținut, acum doi ani, Referendumul pentru familia tradițională, relevă un studiu făcut de Avangarde, institutul care s-a ocupat și de exit-poll la alegerile din 6 decembrie. AUR “a rupt” în […]

(Redacţia _ Ziaristii.ro )

Discursul conspiraționist, fluturarea sloganurilor bisericești și naționaliste de către AUR au atras ca un magnet, la alegeri, voturile celor care au susținut, acum doi ani, Referendumul pentru familia tradițională, relevă un studiu făcut de Avangarde, institutul care s-a ocupat și de exit-poll la alegerile din 6 decembrie.

AUR “a rupt” în zonele rurale unde biserica are o puternică influență, dar și acolo unde sunt numeroase așezăminte de cult, a declarat Marius Pieleanu, directorul Avangarde, citat de Europa Liberă. Sociologul a subliniat, prezentând și un grafic, că “există o similitudine între prezența la Referendumul pentru familia tradițională și procentul obținut de AUR în aceste alegeri”.

„Cu mici excepții, putem observa că există o similitudine între prezența la Referendum și procentul obținut de AUR în aceste alegeri“

AUR a dominat acolo unde biserica – indiferent de cult – este influentă, spune Pieleanu.

tot ce avem zona aceea, plus oameni, enoriași – s-au dus aproape exclusiv către AUR. Ceea ce știm acum este că, acolo unde există comunități religioase puternice, atât ortodoxe, cât și de altă confesiune, au votat masiv pentru AUR“.

“Pentru că cele mai multe întrebări sunt legate de cine sunt votanții noii formațiuni politice, AUR, pe lângă profilul votanților, care deja este public, am considerat că este important să facem o comparație între votul obținut de partid în fiecare județ și prezența la urne la nivel de județ la Referendumul pentru Familie.

Pentru că mesajele de campanie ale AUR au foarte multe puncte în comun cu subiectul Referendumului, am plecat de la premisa că există o corelație între cei care au votat la referendum și votanții AUR. Putem observa din graficul următor că acest lucru se confirmă.
Cu mici excepții, județele Constanța, Mehedinți, Olt sau Tulcea, putem observa că există o similitudine între prezența la Referendum și procentul obținut de AUR în aceste alegeri“.


Distribuie articolul