Cel mai controversat Înalt Prelat, la Vaslui: “E o zi aleasã, e bine cã am mai scãpat de o parte din restrictii, pentru cã era o exagerare”

Cel mai controversat Înalt Prelat, la Vaslui: “E o zi aleasã, e bine cã am mai scãpat de o parte din restrictii, pentru cã era o exagerare”
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Cel mai controversat Înalt Prelat, la Vaslui: “E o zi aleasã, e bine cã am mai scãpat de o parte din restrictii, pentru cã era o exagerare”

( Simona DANDA – Vremea Noua ) CREDINTÃ… Înalt Prea Sfintitul (ÎPS) Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost prezent la Vaslui pentru a oficia Sfânta Liturghie si slujba de sfintire a Bisericii cu hramul “Constantin si Elena” si Sfântul Mare Mucenic Mina, alãturi de Preafintitul Pãrinte Ignatie si un sobor de preoti si diaconi. Prezenti într-un […]

( Simona DANDA – Vremea Noua )

CREDINTÃ… Înalt Prea Sfintitul (ÎPS) Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost prezent la Vaslui pentru a oficia Sfânta Liturghie si slujba de sfintire a Bisericii cu hramul “Constantin si Elena” si Sfântul Mare Mucenic Mina, alãturi de Preafintitul Pãrinte Ignatie si un sobor de preoti si diaconi. Prezenti într-un numãr impresionant, vasluienii au dat dovadã de o decentã deosebitã, purtând masca de protectie si pãstrând pe cât posibil distantarea fizicã. Printre ei s-au numãrat si doi miri, care au fost ulterior cununati de cei doi ierarhi, ÎPS Teodosie si PS Ignatie. La finalul ceremonialului religios, Arhiepiscopul Tomisului ne-a acordat un scurt interviu în cadrul cãruia a vorbit despre vasluieni, pãstorul lor, Episcopul Husilor, credintã, dragoste si relaxarea restrictiilor de circulatie.

ÎPS Teodosie a povestit cã vine si va continua sã vinã cu drag la Vaslui ori de câte ori va fi invitat, pentru cã îl apreciazã pe Preafintitul Ignatie. “Mã încearcã sentimente de mare trãire spiritualã pentru oamenii de aici, nu-s bogati material, dar sufleteste sunt foarte bogati atasati de Dumnezeu, de bisericã, stiu unde merg si nu merg în rãtãcire. Nu s-ar fi gãsit un pãstor mai bun ca Presfintitul Ignatie, un om si milos, si credincios, si cu mult atasament atât fatã de preoti, cât si de credinciosi. Are o vocatie pentru slujire deosebitã, iar oamenii de aici simt bucuria cu care îi pãstoreste pãstorul lor. Nu puteam sã refuz invitatia pe care mi-a fãcut-o o persoanã pe care o apreciez si o simt în gând cu mine: Preasfintitul Ignatie. Eparhia aceasta renaste si are foarte multã luminã si prin credinta credinciosilor, si prin râvna slujitorilor pe care îi pãstoreste cu atâta întelepciune si tact”, a declarat ÎPS Teodosie.

“Iubiti vasluieni, v-ati lãsat amprenta în sufletul meu ca oameni care trãiti credinta, nu doar vorbiti despre ea”

De asemenea, Arhiepiscopul Tomisului a avut un mesaj atât pentru autoritãtile de la Bucuresti, care au decis relaxarea mãsurilor de restrictie, cât si pentru vasluieni: “E o zi aleasã, e bine cã am mai scãpat de o parte din restrictii, pentru cã era o exagerare. Sã tot cultivãm frica, nu este bine. Eu stiu câti oameni nu mai vor sã iasã din casã de fricã, de aceea e bine cã s-a sfârsit aceastã perioadã. Sã-si remonteze oamenii sufletele, sã trãiascã libertatea, bucuria, dragostea, sã poatã sã se întâlneascã unii cu altii, nu sã se înstrãineze. Frica ne îmbolnãveste si ne înstrãineazã, în timp ce dragostea si comuniunea ne apropie, ne întãreste si ne lumineazã. Iubiti vasluieni, v-ati lãsat amprenta în sufletul meu si în sufletul multor credinciosi ca oameni care trãiti credinta, nu doar vorbiti despre ea. Vreau sã fiti pe mai departe oameni frumosi la suflet. Innoiti-vã mereu credinta în fiecare duminicã si sãrbãtoare si în fiecare zi în genunchi la icoana Mântuitorului, a Maicii Domnului si la icoanele sfintilor. Toti românii sã fie credinciosi si toate femeile sã aibã podoaba cea mai frumoasã, cum ne spune Sf. Apostol Pavel, nu din zorzoane, ci din credintã, din curãtie si din bunãcuviintã”.

Au fost sfintite lucrãrile de picturã, clopotele si toate amenajãrile exterioare

În cadrul slujbei, au fost sfintite lucrãrile de picturã, clopotele si toate amenajãrile exterioare care au fost realizate, în ultima perioadã, la Biserica cu hramul Sfintilor Împãrati Constantin si Elena si Sfântului Mare Mucenic Mina din zona Gãrii. Pentru cã ziua a coincis cu o sãrbãtoare deosebitã, Ziua Sfintelor Mironosite, ÎPS Teodosie le-a explicat celor prezenti la slujbã rolul femeii în societate, dar si în bisericã: “Femeia are mai mare putere de jertfã decât bãrbatul. Femeia împlineste o misiune în bisericã si în societate, atât de nobilã, atât de sfântã… Cine educã copiii? Nu femeia? Pe cine iubim noi mai mult dintre pãrintii nostri? Întotdeauna pe mama, care ne-a purtat în pântece, care ne-a alãptat, care ne-a educat, care s-a jertfit pentru noi. De aceea, bãrbatii sunt rânduiti sã munceascã din greu. Femeile, însã, sã se jertfeascã total prin nasterea de prunci, cãci aceasta este mântuirea lor. Bãrbatul are privilegiul de a fi preot, dar femeia are privilegiul de a naste fii care devin preoti, care devin arhierei, care devin oameni de nãdejde”.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta